LÜTFÜ SAVAŞ, ‘İNSAN OLABİLMEK İÇİN MÜCADELE EDİN’


Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı Doç. Dr. Lütfü Savaş, Özel Simya Okulları’nda düzenlenen 2017-2018 Eğitim Öğretim yılı Kariyer Günlerine konuk oldu. Okulun Yusuf Baysal Konferans Salonu’nda gerçekleştirilen etkinliğe, Simya Okulları kurucusu Selim Baysal, İlkokul, Ortaokul, Anadolu Lisesi ve Fen Lisesi öğretmenleri, öğrencileri ve velileri katılım gösterdi. Öğrencilerin yoğun ilgisi ile karşılaşan Başkan Savaş, “ Amacımız kariyer olunca hepimiz beklenti ile yaşıyoruz. Ve sonuç itibariyle ekonomik, ailesel ve mesleki anlamda da birçok yeri hedefliyoruz. Ama hedeflediğimiz noktalara ulaşmak zor olabildiği gibi bazen çok hızlı bir şekilde de olabiliyor. Bazen de hiç hedeflemediğiniz noktalarda olabilirsiniz benim gibi. O yüzden kariyer için kafanıza bir şeyi takmayın. Ama iyi insan olmak ve kaliteli bir meslek sahibi olabilmek için mücadele edin” dedi.

EĞİTİM VE MESLEKİ HAYATI HAKKINDA BİLGİ VERDİ
Eğitim hayatına başladığı günden bugüne kadar mesleki hayatındaki tecrübeleri hakkında öğrencilere bilgi veren Başkan Savaş, “Hatay’a tıp fakültesini kurmak ve buraya hizmet etmek için geldim. Herhangi bir ideolojik düşünce ile gelmedim. Memleketimize hizmet etmek ve hastalarımızın Adana’ya, Mersin’e, Ankara’ya gitmemeleri, burada da bir tıp fakültesi olması için ve insanlarımız hastane yollarında sıkıntı çekmesin istedik. Hayatta her istediğiniz şey kolay kazanılmıyor. Her zaman her istediğimiz olmuyor. Belediye başkanlığı olunca bakıyorsunuz ki sizin idealleriniz ile gerçek yapı bağdaşmıyor. Bağdaşmayınca da ters düşüyor ve sizin idealleriniz yâda başkalarının beklentileri arasında kalıyorsunuz. Ama başınız dik gitmek, gençlere örnek olabilmek ve hizmet etmek için bayrak kaldırıyorsunuz. Doğru peşinde oluyorsunuz” dedi.
Akademik süreç ve başkanlık sürecinde çok çalışarak insanlara ulaşmak, onlara hizmet etmek ve ülkesini sevmek gibi içselleşen duygularla bu güne geldiğini ifade eden Başkan Savaş, her gencin ülkenin geleceğine talip olmasını ve gençlere Mustafa Kemal Atatürk’ün yaşamını örnek almalarını öğütledi. Yoğun katılımın gerçekleştiği kariyer günlerinde Başkan Savaş, gerçekleştirdiği hizmetler ve kariyer hayatı hakkında öğrencilerin sorularını yanıtladı. Haber: HBB