METE ASLAN’LA SOHBETE DAİR..


İskenderun’un başarılı belediye başkanlarından Mete Aslan ile; yeniden şekillendirilen, muhteşem bir görsellik kazanan Numune Parkı’nda, Hüseyin Oğuz’un davetlisi olarak
bir araya geldik. Öncelikle belirtmeliyim ki, Numune Parkı yeni görünümüyle olağanüstü bir güzelliğe kavuşmuş. Ahşaptan yapılan kulübeler şark köşesine dönüşüyor.
İçeride mini bir hayvanat bahçesi yapılıyor.
Ayrıca, ‘kendin pişir’ konsepti için de mangallar hazırlanıyor.
Görüyorum ki, o parka huzur gelmiş.
Her taraf düzenli, pırıl pırıl..
Mini havuzu, yukarıdan akan şelalesiyle, nefes alabileceğimiz mekana dönüşmüş.
Emeği geçenlere teşekkür ediyorum.
Ortam güzel olunca, tatlı sohbetimiz de kaçınılmaz oluyor..
İtiraf etmeliyim ki, ortama renk katan Mete Başkan’dı..
Her zaman ki gibi esprili, hazır cevap ve dobraydı..
Mete Başkan ile ile siyaseti konuşmayı özlemişim desem yeridir..
Özellikle siyasetle uğraşanlara yönelik, “Kendinizi test edin, hatalarınızla yüzleşin, her zaman memleket çıkarlarını savunun” şeklindeki öğüdü, ciddiye alınması gereken çok önemli bir husus olarak görüyorum.
Dahası.. Türkiye’nin üzerinde oynanan çirkin oyunlara dikkat çekip, “Hiç kimsenin birbiriyle kavga etme lüksü yok. Eğer bir çıkış noktası arıyorsak; birlikte olmalıyız, dayanışmayı sağlamalıyız, birbirimize sahip çıkıp, Türkiye’mizin çıkarlarını savunmalıyız” ışığındaki kenetlenme çağrısını bir yol haritası olarak belirlememiz gerektiğini düşünüyorum.
Kuzey Irak’taki referanduma tepki koyduğumuz, sınıra askeri sevkiyat yaptığımız bir dönemde, bir de Suriye’de federasyon kurmayı amaçlayanların, henüz ilk yerel seçimdeki oy verme işlemlerinde terörist başının portresinin önünde kurulan sandıklarda yapıyor olması, Mete Başkan’ın sözlerini anlamlı kılıyor olsa gerek..
Peki ‘yerel konularla ilgili ne dedi?’ diye soracak olursanız, işte tam da burası ‘Kayıt dışı’ sohbetle sınırlı.. Bundan sonrası aramızda..
Ama şu kadarını söyleyebilirim;
Mete Başkan geçmişte yaptığı hizmetlerle, fikirleriyle, tecrübesiyle her zaman ‘popülaritesi’ tavan yapmıştır, yapıyor da..

ENGELLİ ARAÇ PARKI’NA ZİNCİR VURULUR MU?
İskenderun’da mahallemizin bir sokağına yeni kaldırım döşenmiş, Allah razı olsun!
Ancak o kaldırıma bir de cep açmışlar. Ki, o cebi iki kazık bir zincirle kapatmışlar. 
HBB, bir engelli vatandaşımızın talebi üzerine bunu yaptığını bildirdi.
İyi de, o engelli vatandaşımız her gün o zinciri açıp kapatmak zorunda kalmayacak mı?
Bu durum engel değil midir?
Bunun yerine, engelli vatandaşlarımız için her mahallede uygun park yeri oluşturulsa fena mı olur? Gelelim ikinci konuya;
Mete Aslan Bulvarı’na girişte, sağ kavşaklara dönüşü de kapattılar.
Araçlar ta sahil yoluna doğru zorlanıyor. Eğer amaç dönüşleri yasaklayıp, geçişleri hızlandırmaksa, hiç de faydası olmamış! 
Mesafe giderek uzuyor, sinirler geriliyor..
Ne düzen var ne de yol gösteren..
İspanya’ya geziye giden HBB ulaşım daire başkanına duyurulur. Barcelona’da böyle bir uygulama var mıydı? Oradaki trafik/yol düzenini de fotoğraflasaydınız bi zahmet! 
Belki de katkısı olurdu..

ÖZLEYECEĞİZ
İSTE’li öğrencilere denizi sevdiren, bilgi ve tecrübesiyle gençlere gelecek aşılayan, çalışkanlığıyla üniversitemize değer katan, İskenderun Teknik Üniversitesi Rektör Yardımcısı ve İskenderun Teknik Üniversitesi Barbaros Hayrettin Gemi İnşaatı ve Denizcilik Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Güler Bilen Alkan, Yalova Üniversitesi Rektör Vekilliğine atandı.
Yolunuz açık, başarılarınız daim olsun Hocam..