ARSUZ’DA SİNERJİ KATAN BULUŞMA


Arsuz Belediye Başkanı Nazım Culha, ilçeler arasındaki işbirliğini ve dayanışmayı geliştiren Hatay’daki CHP’li belediye başkanları buluşmasının ikinci toplantısına ev sahipliği yaptı. Defne Belediye Başkanı İbrahim Yaman ve Samandağ Belediye Başkanı Mithat Nehir’in katılımıyla Arsuz’da gerçekleşen toplantıda üç başkan arasındaki samimi ve dostane tavırlar dikkat çekerken, Başkan Nazım Culha konuklarına ilçeye değer katan projeleri ile ilgili bilgiler verdi.
Proje paylaşımı ve fikir alış verişi niteliği de taşıyan gezisi kapsamında Arsuz’un geleceğine katkı sunan prestij projelerden Arsuz Kent Meydanı, sahil yürüyüş yolu, TCDD Devlet Demir Yolları Kampı’nı halka açmak için başlayan çalışmalar, Arsuz Çayı yürüyüş yolu, modern nikah salonu ve FİFA standartlarına taşınan Karağaçspor sahasını inceleyen üç belediye başkanı, son olarak da Arsuz Belediyesi 3. Spor Şenliği kapsamında düzenlenen tek pota basketbol turnuvasının açılışını yaptı. İnceleme gezisinin ardından Arsuz’un eski ve yeni halinin de değerlendirmesini de yapan Defne Belediye Başkanı İbrahim Yaman ve Samandağ Belediye Başkanı Mithat Nehir inceleme gezisinde hizmetlerden keyif aldıklarını belirterek, hizmetlerle Arsuz’un havasının ve siluetinin değiştiğine vurgu yaptı.

‘ARSUZ, TÜRKİYE’Yİ İLGİLENDİRİYOR’
Belediye başkanları ile birlikte proje paylaşımı ve fikir alışverişi için belirli periyotlarla bir araya geldiklerini ve bu kez bu buluşmaya ev sahipliği yapmaktan büyük mutluluk duyduğunu ifade eden Arsuz Belediye Başkanı Nazım Culha: “ Biz üç belediye başkanı olarak periyodik olarak belirli aralıklarla hem ilçemizdeki projeler, hem hizmetler hususunda görüş alışverişinde bulunmak, hem de gündeme dair istişarelerde bulunmak adına bir araya geliyoruz. Bugün de kısmet buraya oldu. Biliyorsunuz; Arsuz bütün Hatay’ı, aynı zamana da Türkiye’yi de ilgilendiriyor. Bu bağlamda sevgili meslektaşlarımla istişarelerde bulunacağız. Özellikle Arsuz ve Samandağ’ı yol bağlantısı ile birleştirme hususu var. Bu haliyle hem Arsuz, hem de Samadağ- Çevlik çıkmaz sokak konumunda. Yakın bir gelecekte bu iki ilçenin yol bağlantısının yapılması gündemde. Buradan çıkıp direk Çevlik’e Samandağ’a oradan da Antakya’ya geçeceğiz inşallah. Büyükşehir belediyemiz projelendirmesini yapmak üzere.. İhalesini yaptığı yaklaşık 25 km.lik bir yer var. Şuanda hâlihazırda Arsuz Samandağ-Çevlik mesafesi 40 km. uzunluğunda. Bunun yaklaşık 22 km.’lik bir bölümü zaten yapılmış. Asfaltlanmış durumda.. İrili ufaklı yaklaşık 30 menfez ve 3 köprü ihtiyacı var. İnşallah bu kentlerimizi birbirine entegre edeceğiz” derken, birlik ve beraberlik mesajları verdi.

‘BİRBİRİMİZE GÜÇ KATIYORUZ’
Arsuz – Defne ve Samandağ’ın komşu ilçeler olmasının yanında, bir doku ve kültürel birliği olduğunu ifade eden Samandağ Belediye Başkanı Mithat Nehir, “Aslında özü itibariyle hem deneyimleri paylaşıyoruz, hem de birbirimize sinerji katıyoruz. Motivasyon oluşuyor. Bunlar önemli şeyler. Çok geniş bir coğrafyada, kıt imkânlarla hizmet üretmeye çalışıyoruz. Yerelde, insanlar ilçe belediyesi, büyükşehir belediyesi ayırmaksızın bütün talepler ilçe belediyesine yapılıyor. Böyle olunca da aslında sürekli talep edilen ve istenilen belediye konumundasınız. Tabii ki imkânınız ve yetkiniz yok. Bu konuda yasayı da eleştiren bir yerden bu süreci daha doğru nasıl idare edebiliriz, yönetiriz zemininde paylaşımlarımız oluyor. Biz bir arada olmaktan mutluyuz. Hem Arsuz ile, hem de Defne ile hem komşuluk hukukumuz var, bir anlamda da bir doku birliği, bir kültürel birliğimiz var. Bütün bunların olduğu bir yerde aslında dertlerimizde aynı. Bu buluşmamız bunlara ortak çözüm üretmek için de bir fırsat oluyor” diyerek ev sahipliğinden dolayı teşekkür etti.

‘ARSUZ’DA HARİKA ÇALIŞMALAR YAPILMIŞ’
Arsuz’da cesaret ve emek gerektiren hizmetler yapıldığına vurgu yapan Mithat Nehir, “İnanın keyif alıyoruz hizmetleri gezerken. Nazım Başkanın şahsında aslında beklide aynı siyasi gelenekte olmanın bir keyfidir ve huzurudur. Ben Arsuz Halkı’nın bu idari yapıya, bu sürece, yönetime, Nazım Başkana sahip çıkılması gerektiğini düşünüyorum. Bu harika çalışmalar yapılmış. Cesaret emek, kendi özel hayatından feragat gerektirir. Bu kadar özveriyle çalışma ödüllendirilmeli. Böyle bir başkan, böyle bir yönetim, böyle bir anlayış her türlü sahiplenmeli diye düşünüyorum.

‘ŞANSLI BELEDİYE BAŞKANLARIYIZ’
Arsuz’un Defne ilçesi için ayrı bir önemi olduğunu anlatan Defne Belediye Başkanı İbrahim Yaman da, “Aslında Arsuz bizim için, Defne için ayrı bir anlam taşıyor. Yazın herhalde Defne’nin önemli bir nüfusu zaten Arsuz’a taşınıyor. Dolayısıyla da bizim bir kolumuz, bir tarafımız da Arsuz’da. Arsuz, gerçekten gurur duyduğumuz bir ilçemiz. Tabiî ki bizim Arsuz ve Defne yeni oluşan belediyeler olmaları münasebetiyle gelir getirecek yatırımları yok henüz. Yani aylık ödentilerin dışında hemen hemen hiçbir gelirleri yok. Burada da sıkıntı yaşatıyor belediyelere. Biraz daha sabır lazım” diyerek, yaşadıkları sorunlara vurgu yaptı.

‘ARSUZ’UN SİLUETİ DEĞİŞMİŞ’
Arsuz’un eski halini bilen biri olarak Başkan Nazım Culha’nın kronikleşmiş bir çok sorunu çözdüğünü ifade eden İbrahim Yaman, “Nazım Başkanımızı Arsuz’a kazandırdığı hizmetlerden dolayı öncelikle tebrik etmek istiyorum. Ben Arsuz’un eski halini çok iyi biliyorum. Gerçekten havası, silueti değişmiş Arsuz’un. Eline sağlık Nazım Başkan. Bu güzel çalışmaların devam edeceğine inanıyorum. Bir de şunu gördüm yıllardır el atılmamış, kronikleşmiş sorunları çözmüş. Bu çok çok önemli. Hem burada, hem sahilde açtığı yol çok cesur bir uygulama bence” şeklinde konuştu. Haber: Yılmaz AKPINAR