VATAN UĞRUNA TEK YÜREK!


Fetullahçı Terör Örgütü’nün (FETÖ) 15 Temmuz hain darbe girişiminin birinci yılında İskenderun’da düzenlenen ‘Milli Birlik Yürüyüşü’nde teröre lanet yağdı. Atatürk Anıtı önünden başlayan yürüyüşe çevre esnafından da destek geldi. İskenderun Kaymakamı Recep Soytürk, Garnizon Komutanı Tevfik Erkan Olgay, İSTE Rektörü Prof. Dr. Türkay Dereli, Belediye Başkanı Seyfi Dingil, MÜSİAD Hatay Şube ve İskenderun OSB Başkanı Fatih Tosyalı, Tosyalı Holding YK Üyesi Ayhan Tosyalı, siyasi parti temsilcileri, sivil toplum kuruluşlarının en ön safhada yürüdüğü ‘Milli Birlik’ etkinliğinde, İskenderunlular vatanına, devletine sahip çıkarak, meydana indi ve sabaha kadar nöbet tuttu.
Ellerinde Türk bayraklarıyla binlerce vatandaşımızın katıldığı yürüyüşte, “Nöbetler bitmez, Milletimiz yenilmez” sloganı caddelerde yankılandı.
İskenderun Belediye Başkanı Seyfi Dingil, “Ülkemizin ilerleyişini engellemek, milletimizin birlik ve beraberliğine kastetmek amacıyla gerçekleşen darbe kalkışmasına karşı halkımız, şânına ve târihine yakışır bir şekilde, kahramanca karşı koydu. Üzerinden bir yıl geçmiş olan bu hâdiselerde, asıl sahibi millet olan namlular, milletin sinesine çevrildi. Mücadele verilen alanlarda ve meydanlarda şehitler verdik, çok sayıda gazilerimiz var. Unutulmayan ve ilk günkü kadar taze olan destansı mücadele, Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın himayesinde gerçekleşecek olan bir programla yâd ediliyor. Darbe kalkışmasını haber alır almaz alanlara ve meydanlara koşan, şehitler veren, gazileri olan Milletimiz, millî ve mânevî değerlere bağlılığın, vatanının yanında olma şuûrunun lüzûmu olarak etkinliklerin iştirakçisi ve destekçisi oldu. Minnettarız” diye konuştu.
Haber: Yılmaz AKPINAR