MEVLÜT DUDU, ‘TARİHİN YAZILMASINA EŞLİK ETTİK’


CHP genel başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun “Adelet Yürüyüşü” ve Maltepe mitingi hakkında değerlendirmelerde bulunan CHP PM Üyesi ve Hatay milletvekili Mevlüt Dudu, “Yürüyüşe katılarak tarihin yazılmasına eşlik ettik” dedi.CHP İskenderun ilçe binasında düzenlenen ve İskenderun ilçe başkanı Yusuf Mansuroğlu, Arsuz ilçe başkanı Faik Çetin, Belen ilçe başkanı Fevzi Yüksel, Erzin ilçe başkanı Osman Özdemir ile partili üyelerin katıldığı basın toplantısında; önemli açıklamalarda bulunan milletvekili Mevlüt Dudu, “Genel başkanımızın başlattığı bu onurlu yürüyüş toplumun her kesiminden olumlu tepki aldı. Adalet arayan tüm vatandaşlarımız yapılan eylemi destekledi. Bize soruyorlar; ‘Adalet Yürüyüşü’ne ne gerek vardı? Bizler toplumda onarılmaz yaralar açan adaletsizliğe karşı yürüdüğümüzü ve anayasal hakkımızı kullandığımızı söyledik. Adalet devletin temelidir. Adalet olmazsa devlette olmaz. Bunun için yollar düştük. Adalet sokakta değil mecliste aranır dediler; hangi meclis? Bakın şimdi yeni bir operasyona başlıyorlar. Daha önce CHP’nin sert muhalefetiyle geri çekmek zorunda kaldıkları Meclis İç Tüzüğünü değiştirme önergesini yeniden gündeme getiriyorlar. Mühürsüz seçim sonrası koltuk değneklerinin desteğiyle muhalefetin sesini kesmeye çalışacaklar. Bütün gücümüzle karşı çıkacağız. Bu ülkeye Adalet, Özgürlük ve Demokrasiyi getirmek için yapılacak ne varsa gerekirse can vererek yapacağız. Partimizin üst kurulları ‘Adalet Yürüyüşü’ sonrasında yapacakları değerlendirmelerden sonra ortaya konulacak eylemleri gündeme getirecektir” diye konuştu.

HADİ ORADAN.. HADİ ORADAN..
Konuşması salonu dolduran partililerce sık sık alkışlarla kesilen CHP Hatay milletvekili Mevlüt Dudu, 15 Temmuz Darbe girişimi konusunda da bazı değerlendirmelerde bulundu. Mevlüt Dudu şunları söyledi; ”Hain ve alçakça bir darbe girişimi oldu. 249 vatandaşımızı kaybettik. Allah’tan rahmet diliyorum.Bu hain darbeye hep birlikte karşı koyduk. Ben ve bir çok milletvekili arkadaşım parlementodaydık. Bunlar bilinmesine rağmen, had bilmez TBMM başkanı ana muhalefet liderini yok sayarak kutlama yapıyor. Esefle kınıyorum! Şunu iyi bilsinler o gün mecliste en sert tepkiyi göstereceğiz. Bir sözümde TBMM’de kurulan “Darbeyi Araştırma Komisyonu” Başkanı Reşat Petek’e olacak. Bu şahıs bugünkü haberlere yansıyan açıklamalarında komisyon raporunu paylaşarak ‘CHP Fetö’cülari cesaretlendirdi ve destekledi” gibi cümleleri rapora eklemiş. Darbeyi Araştırma Komisyonu başta, bu alçakça girişimin en önemli tanığı genel kurmay başkanı ve mit müsteşarı olmak üzere bilgi aktaracak yetkili isimleri dinlemeden raporunu hazırlayarak kamuoyuna açıklamıştır. Kendisi ve karısı zaten şaibeli olan bu milletvekili utanmadan CHP’yi suçluyor, Fetö’yla ilişkilendiriyor. Bu örgütün karşısında yer alan tek siyesi parti CHP’dir. Bakınız tutuklamalar,gözaltına alınananlar arasında toplumun her kesiminden insan var,ama bir politikacı veye milletvekili yok. Kendini bilmez bu komisyon başkanına rahmetli İsmet İnönü’nün bir sözüyle yanıt vericeğim; ‘Hadi Oradan; Hadi Oradan..”

‘BU NE GAFLET?’
Basın toplantısında gündeme ilişkin görüşlerini belirten CHP İskenderun ilçe başkanı Yusuf Mansuroğlu ise, “Adalet Yürüyüşü” nün amacına ulaştığını belirterek “Adalet hukuk düşünce özgürlüğü ve demokrasi hava ve su kadar önemlidir. Çocuklarımıza bırakacağımız en önemli bu miras için gerekirse can veririz” dedi.
CHP milletvekili Enis Berberoğlu’nun tutuklanmasının ardından gelişen süreci değerlendiren Yusuf Mansuroğlu partisinin genel başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’ na tam destek verdiklerini ve yapılacak her türlü eyleme katkı vereceklerini söyledi. 
Partisini ve genel başkan Kılıçdaroğlu’na yönelik eleştiri ve hakaretleri sert bir 6dille kınayan ilçe başkanı Mansuroğlu konuşmasını şöyle sürdürdü; “Neden yürüdüğümüzü genel başkanımız 10 madde ile çok iyi açıkladı. Genel başkanımızın başlattığı onurlu yürüyüş ve mitingle ilgili iftira atan sarayın çanak yalayıcılarının dilini keseriz.Dün bir yumurta ikizi olanlar kolkola gezenler utunmadan iftira atıyorlar.Bizler Dolmabahçe’yi Habur’da yapılan karşılama törenlerini Kandil’le yapılan görüşmeleri unutmadık Bizi Fetö’cü olmakla suçlayanlara tek cevabım var. Bu ne Gaflet.. Kandırılan biz değildik. Son sözümü de bazı  basın çalışanlarına gönderiyorum. Bugün kalemini şahsi menfaatleri için,yalakalık yapmak için saraya yaranmak için yapanları kınıyorum.Keser döner sap döner. Adalet bir gün size de gerekecektir.”