HBB HEYETİNİN ALMANYA PROGRAMINA İZİN YOK!


Hatay Büyükşehir Belediyesi 2017 yılı Temmuz Ayı Olağan Toplantısı, Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı Doç. Dr. Lütfü Savaş başkanlığında gerçekleştirildi. HBB Meclis Salonu’nda gerçekleşen ve 9’u ek olmak üzere 63 madde görüşülerek karara bağlandığı meclis toplantısında; AK Parti Hatay Büyükşehir Belediyesi Meclisi Üyeleri, Almanya Başbakanı Merkel’in, Türkiye aleyhine aldığı kararlara karşı Lütfü Savaş ve beraberindeki HBB Heyeti4nin Almanya Programına izin vermedi.
Hatay Büyükşehir Belediye Meclisi 13/07/2017 tarihinde yapılan Meclis Toplantısının 1. Gündem Maddesi olan “Yazı İşleri ve Kararlar Dairesi Başkanlığının 08-11.09.2017 tarihleri arasında Almanya’nın Aalen kentinde yapılacak olan şehir festivaline Büyükşehir Belediye Başkanı ile birlikte katılacak olan 4 meclis üyesinin belirlenmesi ile ilgili teklifinin görüşülmesi” konusu 31 kabul oyuna karşılık, AK Parti Grubu olarak 44 oy ile Reddedildi. Gündüm maddaleri arasında yer alan, Büyükşehir Belediyesi Su ve Kanalizasyon İdaresi Genel Müdürlüğü’nün Antakya Atık Su Arıtma Tesisi İnşaatı işinde kullanılmak üzere İller Bankası A.Ş.’den 74.411.000,00 TL kredi kullanılması için Büyükşehir Belediye Başkanı Doç. Dr. Lütfü Savaş’a yetki verilmesi ile ilgili teklifi ise görüşülerek oy çokluğu ile kabul edildi.
Bu arda, Kültür ve Sosyal İşler Dairesi Başkanlığının 06-16 Eylül 2017 tarihleri arasında Almanya’nın Kiel kardeş şehrinde bulunan Türk Toplumu Derneği ile Hatay’da kurulmuş olan Uluslararası Kültür Derneği arasında Erasmus Öğrenci Değişim Programı gerçekleştirilmesi maksadıyla Hatay’dan Almanya’ya gidecek olan Antakya Anadolu Lisesi ve Osman Ötken Anadolu Lisesi’nde öğrenim gören öğrenci ve öğretmenlere söz konusu tarihlerde Hizmet Damgalı Pasaport verilmesi ile ilgili teklifi de görüşülerek oy birliği ile kabul edildi.
Ayrıca, Ulaşım Dairesi Başkanlığının Hatay Büyükşehir Belediye Otobüslerinin, resmi tatil olan tüm Dini ve Milli Bayram günlerinde ücretsiz taşıma yapması ve bundan sonra da Bakanlar Kurulu kararı çıkmadığı takdirde de bayramlarda ücretsiz taşımanın yeni bir karar gerektirmeden uygulanması ile ilgili teklifi görüşülerek oy birliği ile kabul edildi. Haber: Yılmaz AKPINAR