HATAY’IN ANAVATANA KATILIŞI TÖRENLE KUTLANDI


Hatay’ın Anavatana katılışının 78. yıldönümü tüm kentte coşkuyla kutlandı. Antakya Atatürk Anıtı’na çelenk sunma ile başlayan etkinlikler Şehitlik ziyareti ile devam etti. Kutlamalara; Hatay Valisi Erdal Ata’nın yanı sıra Hatay Büyükşehir Belediye Başkanvekili Ömer Dolar, 2. Hudut Alay Komutanı Piyade Albay Mehmet Atila Kayı, CHP Hatay Milletvekili Serkan Topal, MKÜ Rektörü Prof. Dr. Hasan Kaya, Antakya Belediye Başkanı İsmail Kimyeci ve siyasi parti ve STK temsilcileri ile birlikte çok sayıda asker ve vatandaş katıldı.Türkiye Cumhuriyeti’nin bekası için canlarını feda eden şehitlerimizin aziz hatırası için durulan saygı duruşunun ardından İstiklâl Marşımızın okunması ile başlayan program anıta çelenk sunulması ile devam etti.Çelenk sunumunun ardından Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Başbakan Binali Yıldırım ve Hatay Valisi Erdal Ata’nın günün anlam ve önemini belirten mesajları okundu.
Antakya Şehitliği’nde devam eden tören ise, yine çelenklerin sunulması, saygı duruşu ve İstiklal Marşı’mızın okunması ile başladı. Daha sonra Şeref Defteri’ni imzalayan Hatay Valisi Erdal Ata, deftere şunları kaydetti: “Aziz Şehitlerimiz, Milli birliğimizin önemli bir tezahürü ve kırk asırlık Türk yurdu Hatay’ın anavatana katılışı olarak tarihe nakşedilen bugün, manevi huzurunuzdayız. Tarihi ve kültürel yapısıyla ülkemizin eşsiz bir parçası olan Hatay’ın,  Anavatan’a ilhakı, Cumhuriyet tarihimizin bugün de gururunu yaşadığımız hadiselerinden biridir. Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün üstün siyasi dehası ve Hataylıların büyük mücadele azmi ile gerçekleşen bu hadise, birlik ve beraberliğin tüm ordulardan daha güçlü olduğunun da bir sembolü olarak bugün bizlere ilham kaynağı olmaktadır. Bu vesile ile Hatay’ın Anavatan’a katılışının 78. yıl dönümünü yürekten kutluyor, başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere tüm şehitlerimizi rahmet ve minnetle anıyorum. Ruhunuz şad olsun.”
Şehitliği gezerek karanfiller bırakan Vali Ata, şehit yakınları ile bir süre sohbet etti. Milletimizin birliği, devletimizin bekası için hayatlarını ortaya koyan aziz şehitlerimizin ruhu için Kuran-ı Kerim okunması ve şehitlerimizin ruhuna dualar edilmesinin ardından program sona erdi.
Haber: Yılmaz AKPINAR