BEKİR ALTAN, TÜRKİYE, ÜRETİRSE GÜÇLÜ OLUR’


Payas Belediyesi 2013 yılından itibaren, KOSGEB Hatay il Müdürlüğü ile ortaklaşa düzenlediği olduğu eğitimlerde, ‘Yeni İş Kurmak, İş Yerlerini Büyütmek’ ve ülke ekonomisine katkı sağlamak amacıyla 268 kursiyere girişimcilik sertifikası verdi. Payas Belediye Başkanı Bekir Altan, “2017 yılı 1. Dönem de düzenlenen Uygulamalı Girişimcilik Eğitim Programında sertifika almaya hak kazanan 30 kursiyerimize sertifikalarını verdik. Kendilerini tebrik ediyor, başarılı bir hayat diliyorum” dedi.

‘İŞ ÇOK, ÇALIŞAN YOK’
Payas Sokollu Mehmet Paşa Külliyesi’nde düzenlenen sertifika töreninde genç girişimcilerin heyecanı görülmeye değerdi. Payas Belediye Başkanı Bekir Altan, yeni iş kurmak isteyen kursiyerlere öğütler verdi, her türlü desteği sağlayacağını açıkladı.
Başkan Bekir Altan, “Bir fabrikanın müdürü buraya kadar gelmiş, 25 kişi önermişiz. Bugün öğrendim ki, 3 kişi görüşmeye gitmiş. Neticede, herkes iş istiyor ama çalışmak isteyen yok! İşte bu yanlışlığı çözmek için buradayız” dedi.

‘İŞİNİZE SEVDALANIN’
Türkiye’de en çok eğitim veren kurumların başında olduklarını anımsatan Başkan Bekir Altan, “Payas Belediyesi olarak ilk günden bu yana eğitim kurslarıyla gençlerimize yol göstermeye çalıştık. Payas, eğitim kursları açısından Türkiye genelinde yüzde 5’i aşmış, başarılı olmuş. Sizce bu yeterli mi? 283 kişiden kaç kişi iş yeri sahibi oldu? Bizim başarı ortalamamız 29 kişi.. Bu arkadaşlarımız verdiğimiz eğitim sonucunda yola devam etmiş. Bu sayıyı artırmamız gerekiyor. Sonuçta bir emek harcıyorsunuz. İnanın bu emek sizin en büyük zenginliğiniz. Bu ülke üretirse, çalışırsa güçlü olur. Kursiyerlere baktığımızda, katılımcılardan çoğunun hanım olduğunu görüyoruz. Siz bayanlar üretkensiniz! Üretmediğiniz zaman hasta olursunuz. Üretmek için yaratılmıştır kadınlarımız. Allah yolunuzu açık etsin! Biz belediye olarak sizlere destek olmaya çalışırız. Ama iş ne olursa olsun, planlı programlı çalışın. Hedeflerinize odaklanın. Ne iş yaparsanız yapın ama en iyisini yapın! Beklentilere cevap verebilecek nitelikte, işinize sevdalandığınız müddetçe başarılı olursunuz” dedi.

‘ESNAFIN TATİLİ OLMAMALI’
Payas Sokollu Mehmet Paşa Külliyesi’nde hizmet eden esnafın Pazartesi günü tatil yapmasına anlam veremediğini belirten Belediye Başkanı Bekir Altan, “Külliye esnafı önceleri gözbebeğimdi ama şimdi değil. Esnafın tatili olmamalı. Esnaf, kamu hizmeti veriyor neticede, işyerini bir gün de olsa kapalı tutması doğru değil. Hep birlikte çalışmalıyız, üretmeliyiz” diye konuştu. Başkan Altan konuşmasının ardından genç girişimcilere sertifikalarını, belediyede görevli müdürlerle birlikte verdi. Altan son olarak, “Burada her kim bir işyeri açıyorsa, belediye olarak hizmet alımlarında gerekli desteği verelim” diyerek, genç girişimcilere omuz vereceklerini anımsattı. Haber: Yılmaz AKPINAR