İSTE’LİLER KEP FIRLATTI!


İskenderun Teknik Üniversitesi (İSTE) 2017 yılı kep atma törenleri, İSTE’nin tüm birimlerinde ayrı ayrı olmak üzere, aynı anda aynı saatte gerçekleştirildi. Hazırlanan standart akış programı ile mezun ve mezun adayları için İSTE’nin tüm kampüslerinde düzenlediği Kep Atma Törenleri, büyük bir coşku içerisinde yapıldı. Kendisi de mühendislik alanında çalıştığı için “Mühendislik ve Doğa Bilimleri Fakültesi”’nin kep atma törenine katılan İSTE Rektörü Prof. Dr. Türkay Dereli; törende yaptığı konuşmada; böylesine özel bir günde mezun ve mezun adaylarıyla birlikte olmaktan mutluluk duyduğunu dile getirerek, “Gittiğiniz her yerde, yaptığınız her işte, bulunduğunuz her konumda İSTE’yi en iyi şekilde temsil edeceğinizden eminiz” dedi ve öğrencileri başarıları için tebrik etti.

‘ÜLKEMİZE VE İNSANLIĞA FAYDALI OLACAĞINIZA İNANIYORUZ’
Mezun ve mezun adaylarına seslenen Rektör Prof. Dr. Türkay Dereli; “Sizin başarınızın bizim başarımız olacağının farkındayız. Her ne alanda olursanız olun, çalışmalarınızla; topluma, ülkemize ve insanlığa faydalı olacağınıza inanıyoruz. Üretim odaklı olmanın, girişimci ve yenilikçi olmanın, bilgi ve teknoloji üretmenin, teknolojiyi yaşam kalitesini artırmak için kullanmanın sizlere bu süreçte daima yardımcı olacağını ve katma değer sağlayacağını unutmayınız. Mensubu olmaktan onur duyacağınız İSTE ailesi olarak sizlere bundan sonra da her türlü desteği vermeye hazırız. Yolunuz açık olsun, yaşamınız daima mutluluk ve başarılarla dolsun” dedi.

DİPLOMA TÖRENİ 16 HAZİRAN’DA
İSTE olarak, Kep Atma Törenleri ile Diploma Töreni’ni ayrı ayrı yaptıklarının altını çizen Rektör Prof. Dr. Türkay Dereli; “Bazı öğrencilerimiz diploma için gerekli staj ve benzeri gibi bazı yükümlülüklerini daha sonra yerine getirebiliyor, bu nedenle diplomaları hazırlanamıyor. Bu yüzden öğrencilerin çok istediği bir ritüel haline gelen ‘kep atma’ törenine hem mezun durumunda olan hem de mezun adayı olan öğrencilerimiz katılabiliyor. Kep atma törenlerini her birimimiz ayrı ayrı kendi kampüslerinde ve okullarında yapıyor. Bu şekilde; öğretim elemanlarımız ve personelimiz, kendi yetiştirdikleri öğrencilerinin tek tek ellerini sıkabiliyor ve uğurlayabiliyor. Tüm öğrencilerin durumu netleşmesinden sonra, not ortalamalarının hesaplanmasından ve sıralamalarının belli olmasından sonra ise Diploma Töreni yapıyoruz. Bu yıl inşallah Diploma Töreni’mizi 16 Haziran 2017 tarihinde yapacağız” şeklinde konuştu. Konuşmaların ardından başarı belgelerini alan İskenderun Teknik Üniversitesi’nin (İSTE) çiçeği burnunda mezunları ve mezun adayları hep birlikte geri sayım yaparak kep atma sevincini yaşadı. Hızını alamayan bazı öğrencilerin keplerinin yanı sıra cübbelerini de fırlattığı görüldü.
Haber: Yılmaz AKPINAR