İNSANLIĞI BÜYÜTEN SEVGİDİR!


İskenderun Teknik Üniversitesi (İSTE) Denizcilik Meslek Yüksekokulu öğrencileri, Sosyal Sorumluluk Projeleri kapsamında; “İnsanlığı Büyüten Sevgidir” sloganı ile Hatay Huzurevi Yaşlı Bakım ve Rehabilitasyon Merkezi sakinlerini ziyaret etti.
‘İnsanlığı Büyüten Sevgidir’ sloganı ile yola çıkan İskenderun Teknik Üniversitesi (İSTE) Denizcilik Meslek Yüksekokulu öğrencileri Özlem Turtanak, Nurhan Koşkoş ve Tuğba Şahan’dan oluşan grup, huzurevi sakinlerini bir nebze mutlu edebilmek, yüzlerini güldürebilmek için onlara eşsiz bir gün yaşatmaya çalıştılar. İSTE öğrencilerinin bu örnek davranışı toplumun farklı kesimlerince takdir toplarken, huzurevi sakinleri tarafından da memnuniyetle karşılandı. Huzurevi sakinleri, tüm gençlerin topluma örnek olmak adına bu tür faaliyetlere destek vermesi gerektiğini belirtti.Örnek bir sosyal sorumluluk projesine imza atan İSTE öğrencileri ise, bu tür sosyal sorumluluk anlayışını her birey için bir vatandaşlık görevi olması yanında, topluma karşı da asli bir görev olarak gördüklerini belirtti. “Aslında bu sorumluluğu vicdanlarımızda hepimiz hissediyoruz ancak, bunu icraata dökme konusunda yeterince teşvik edici ve örnek oluşturacak uygulamalı projeler haline dönüştüremiyoruz” diyen öğrenciler sözlerine şöyle devam ettiler:

‘BÜYÜKLERİMİZE DESTEK OLMALIYIZ’
“Bizler bugün burada, topluma örnek oluşturma konusunda iyi bir adım attığımızı düşünüyoruz. Çevremize, gelecek neslin sahibi olan gençlere, bizlere yol açacak olan büyüklerimize destek olunması, yol gösterilmesi ve teşvik edilmesi halinde, biz gençlerin içindeki toplumsal sorumluluk cevherinin ortaya çıkarılacağını göstermek istedik. Eğitim müfredatımızda yer alan “Sosyal Sorumluluk” dersi bu manada bizlere; bu tür sorumluluk projelerinin nasıl yürütüleceği, planlanacağı, toplumdaki zayıf halkaların tespiti, sorunların analizi, değerlendirilmesi, örgütlenme, ekip çalışması, sivil toplumun hareket biçimi, fon temini ve yönetimi gibi konularda bizlere temel kazandırmıştır. Bu tür eğitim ve uygulamaların tüm gençler üzerinde harekete geçirilmesi halinde, toplumun her kesiminde bir iyileşme, birleşme, kaynaşma, tek yürek olma gibi kaybettiğimiz değerlerin daha sağlam bir temel üzerinde, gençlerin elleriyle yeniden inşa edileceğine inanıyoruz”. Projeye katkılarından ötürü destek verenlere teşekkür eden öğrenciler; “Toplum adına hiçbir beklenti içinde olmadan özveride bulunma fırsatını bizlere veren hocalarımıza, bu projede bizlere desteklerini esirgemeyen Rotary Dönem Başkanı Sezgin Acıoğlu’na, Hasan Baba Restoran’a, Deniz Ticaret Odası’na, Okyanus Kaptana ve bizden yardımlarını esirgemeyen tüm arkadaşlarımıza çok teşekkür ediyoruz” ifadelerini kullandılar.
Haber: Yılmaz AKPINAR