SEYFİ DİNGİL, ‘YIKTIĞIMIZ HİÇBİR YERE İMAR VERMEDİK!’


İskenderun Belediye Meclisi, gündeminde bulunan 7 maddeyi görüşmek üzere Belediye Başkanı Seyfi Dingil başkanlığında toplandı.
Oturumda gündem dışı yapılan görüşmelerde ilk sözü CHP Grup Başkanvekili Av. Gazanfer Dik aldı. Dik, Aslantaş Barajı’ndan gelen suyun neden musluklara akmadığını ve İçmesuyu Arıtma Tesisi’nin neden faaliyete girmediğini sordu. Eski Karayolları arazisinin yeşil alan olarak kalmasını da belirten Dik, yerin ilan edilen rezerv alanından çıkarılmasını talep etti.

‘TEMCİT PİLAVI GİBİ ÖNÜMÜZE GETİRİYORSUNUZ’
Belediye Başkanı Seyfi Dingil, içmesuyu arıtma tesisi hakkında verdiği yanıtta, “HBB Başkanı Lütfü Savaş’a Arıtma ile ilgili dosya teslim edildi. Hatta Orman ve Su İşleri Bakanımız da İskenderun ziyaretinde tesisin HBB’ye devredildiğini duyurdu. Bunu 50 kere söyledik. Tesis bizden çıktı. HATSU devralmıyorsa biz ne yapalım” diye konuştu. Başkan Seyfi Dingil, eski karayolları arazisi ile ilgili olarak da, “Her seferinde bu araziyi temcid pilavı olarak karşımıza getiriyorsunuz. Şöyle olacak, böyle olacak diye duyumlarınızı paylaşıyorsunuz. Oysa ben ilk günden beri, bu araziyi botanik bahçesi olarak değerlendireceğimizi söyledim. Rezerv alanı ilan edildi, çünkü karayollarından bu şekilde alabildik. Yoksa dünyanın parasını ödeyecektik. Kötü mü ettik? Ağaçları Tabiatı Koruma Varlığı’na kaydettirdik. Orası Panayıra verilecekti, engelledik. Orayı İskenderun adına almamız bile büyük başarı. Orada bölgenin en güzel parkı olacak. Bunun sözünü defalarca verdik. Ama her seferinde olayı başka yere çekiyorlar. Bir durun artık. Bakınız, sahil kordonunda 120 adet LED’li aydınlatma direği konuşlandırdık. İçindeki kameralar MOBESE’ye bağlandı. Yeşil diyorsun ama, biz yıktığımız hiçbir yere imar vermedik, yeil alanları daha çok artırdık” diye konuştu.

‘LÜTFÜ BAŞKAN EGOSUNDAN VAZGEÇSİN’
MHP Grup Başkanvekili Emir Selim Yazar’ın, “Haşare ve larvayla mücadele kapsamında HBB ve İskenderun Belediyesi arasında ‘Biz yapmayız, siz yapın’ çekişmesi olduğunu görüyoruz. Bu yetki kimde? İnsanlarımız mağdur olmasın” sözleri üzerine açıklama yapan Belediye Başkanı Seyfi Dingil, “Lütfü Başkan’la bir araya gelmek için çok çabaladık. İskenderun’daki programlarında eşlik ettik. Ama o her seferinde bizden uzak durdu. Ne yani, Lütfü Başkan bize güvenmiyorsa, gidip yalvaralım mı? Bize 2.5 milyon lira borcu var, ödemiyor. Biz ilaçlamayı 3 sene yaptık diye, 33 sene mi yapacağız? Lütfü Başkan’ın egosu bu kadar yüksek olmasın! Danıştay kararı var, büyükşehir belediyeleri yapsın diye, ama oralı değiller. İsterseniz heyet olarak yanına gidelim, konuşalım. Ama iyi niyetimizi hiç kimse horgörmesin. Bize 3 senedir çay içmeye gelmiyor. Gerçek de budur işte.. İçmesuyu arıtma tesisi konusunda varsa eksiğimiz Lütfü Savaş konuşsun. O konuşmuyorsa, HATSU konuşsun. Bir kelime açıklama bile yapmıyorlar. Hem eksik varsa, destek çıkabilirler. O vakit kendilerini alkışlarız! Ben DSİ ile görüştüm, sorun yok diyorlar. Biz ne yapalım?” dedi.

‘İSKENDERUN HAKETTİĞİNİ ALABİLİYOR MU?’
AK Parti Belediye Meclis Üyesi Bülent Özer ise, HBB’nin eksikliklerine vurgu yaparak, “İskenderun hakettiğini alabiliyor mu, diye sorgulamamız gerek. 3 yılda HBB’ye milyonlar gitti, ama dörtte biri kadar bile hizmet alamadık! HBB’ye yaptığı hizmetlerden ötürü teşekkür ediyorum. Ama daha fazlasına hakkımız var. Neden daha iyisi için mücadele etmiyoruz? Nedense Antakya lobisini kıramıyoruz. Gerçek budur. Ben İskenderun il olsun istiyorum. Burada İskenderun milliyetçiliği yapıyorum. Hep şunu savundum; İskenderun olarak ne veriyorsak, aynı ölçüde eşit hizmet alalım. HATSU, içmesuyu arıtma tesisi ile ilgili eksiklikler olduğunu söylüyorsa, tutanakla önümüze getirsin. Çok mu zor, bunu yapmak?” diye konuştu.
CHP Belediye Meclis Üyesi Yılmaz Öztürk’ün, referandumda ilçelerde sorunların artacağını belirtmesi üzerine, Belediye Başkanı Seyfi Dingil “Evet çıksın, bin Seyfi Dingil feda olsun” şeklinde yanıt verdi.
Bu arada CHP’li Hüseyin Tintaş da, içmesuyu arıtma tesisinde su tahlillerinin yapılıp yapılmadığını sordu. Belediye Başkanı Seyfi Dingil ise çok kapsamlı bir arıtma tesisine sahip olduklarını anımsatarak, bir sorun yaşanmayacağını ileri sürdü. Toplantıda komisyon seçimleri yapıldı, ardından üzerinde saatlerce konuşulan faaliyet raporu 15 kabul, 16 ret ve 1 çekimser oyla geçti.
Haber: Yılmaz AKPINAR