REKTÖR DERELİ SÖZÜNÜ TUTTU!


İskenderun Teknik Üniversitesi(İSTE) Rektörü Prof. Dr. Türkay Dereli sözünü tuttu, ÖSYM tarafından bundan böyle LYS’nin İskenderun’da da yapılabilmesinin kararlaştırıldığını müjdeledi. Hayırlı olsun İskenderun’a!
Okuyanlar bilir.. Yaklaşık 10 gün önce, aynı zamanda ÖSYM İskenderun Koordinatörü olan Prof. Dr. Türkay Dereli, Atatürk Üniversitesi Açıköğretim Fakültesi (ATA-AÖF) merkezi sınavlarının bundan böyle İskenderun’da yapılacağını duyurmuştu. Aynı gün açıklamasında, “LYS ve KPSS sınavlarının da bundan böyle İskenderun’da yapılabilmesi için İSTE olarak elimizden gelen çabayı gösteriyoruz, yetkili mercilerle görüşüyoruz. İnşallah bu konuda da İskenderun’a bir müjde verebilmeyi ümit ediyoruz” demişti.
Ben de o vakit, “Kısa sürede İskenderun Teknik Üniversitesi’nde çok başarılı hizmetler üreten, Açıköğretim Fakültesi (ATA-AÖF) merkezi sınavlarını İskenderun’a taşıyan, İSTE’yi şantiyeye dönüştüren Rektör Dereli’nin, Allah’ın izniyle LYS ve KPSS’de tuttuğunu koparacağına inanıyorum. Şimdiden hayırlı olsun!” diye yazmıştım.
Rektör Dereli’nin inancı, azmi ve kararlılığı sayesinde, LYS’nin İskenderun’da yapılabileceğini inancım tamdı çünkü…
Sağolsun, Sayın Rektör İskenderunlular’ı mahçup etmedi, sözünü de tuttu..
İşittiğim an, paylaştığı bu müjde sayesinde İskenderun Belediye Meclis toplantısından apar topar ayrıldım. Ki, bu müjdeyi paylaşmak benim açımdan hakikaten büyük bir mutluluk ve heyecan vericiydi.
Yıllardır ‘LYS İskenderun’da yapılsın’ diye çok yazdık, çizdik. Müjdesi bugüne kısmet oldu! Sayın Rektörümüzün paylaştığı şu ifadeleri keyifle okudum;
“İSTE’nin kurulması ve kurumsal kimliğinin oluşması ile birlikte bu konuda oluşan duyarlılık, istek ve motivasyon bir gerçeğe dönüştü ve artık LYS İskenderun’da yapılabilecek. Artık bu sınava girecek olan, İskenderun ve yakınlarında ikamet eden adaylarımız da sınavdan hemen önceki zamanlarını daha etkin kullanabilecekler. Emeği geçen herkese, özelikle de velilerimize, öğrencilerimize ve ÖSYM’ye teşekkür ediyoruz. Biz de sınavın en güzel şekilde uygulanması için elimizden gelen çabayı göstereceğiz.”
LYS’nin İskenderun’a taşınmasında emeği geçen ÖSYM’ye, Sayın Türkay Dereli’ye ve katkı sunan herkese teşekkür ediyorum. Allah razı olsun!
Şu referandum sürecinde böyle güzel haberleri işitmek, hepimize iyi geliyor.
Sayın Rektör’ün varlığı, İskenderun açısından büyük bir şans.
Bu gayreti ve çalışkanlığı sayesinde, inanıyorum ki bu güzel ve anlamlı hizmetlerin devamı gelecek!

DÜNYA’NIN VİCDANI SIZLADI MI?
Suriye’nin İdlib kentindeki kimyasal silah saldırıda katliam yaşandı.. Saldırıda çoğu çocuk, en az 58 kişi hayatını kaybederken, onlarca kişi zehirli gazdan etkilendi. Görüntüleri izlerken yüreğim parçalandı. O saldırı kime yapılırsa yapılsın.. Bu acının tarifi yok, yapanın da Allah belasını versin! Orada masum çocuklar öldü.. Sadece çocuklarımız da değil..
Vicdanlarımızı toprağın dibine gömdük, insanlığımızı yitirdik. Dünya ülkeleri ne yapıyor? Sadece izliyor.. Dikkat ediyor musunuz? Bu hain saldırıyı, hiç kimse kabul etmiyor. Suriye de, Rusya da ‘ben yapmadım’ diyor.. Peki o hava saldırısını kim yaptı? Uzaylılar mı? Yazıklar olsun! Ey zalimler! Size sempatiyle bakan gözler kör olsun!
***
Aynı gün, Gabar Dağı’nda şehit düşen Kahraman Jandarma Uzman Çavuşumuz Yunus Ertürk, Ufuk Bingöl, Mehmet Yavşan’a da gözyaşı döktük. Ruhları şad, mekanları cennet olsun. Sizleri unutmayacağız!