KARASAYAR, ‘GÜÇLÜ BİR TÜRKİYE İÇİN EVET DEMELİYİZ’


TBMM İdare Amiri ve AK Parti Hatay Milletvekili Orhan Karasayar, AK Parti İskenderun İlçe Başkanı Ayhan Bodur ile birlikte referandum çalışmaları kapsamında Tosyalı Holding’i ziyaret etti. İşçilerle birlikte yemek yiyen Milletvekili Karasayar, çalışanlara 16 Nisan’da halka sunulacak olan Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi’ni anlattı. AK Parti Hatay Milletvekili Orhan Karasayar, referanduma 3 gün kala çalışmalarını daha da yoğunlaştırdı. Dernekler, iş adamları, sivil toplum kuruluşları ve firma çalışanlarıyla bir araya gelen Milletvekili Karasayar, Tosyalı Holding’e konuk oldu. Milletvekili Karasayar ve beraberindeki heyeti, Tosyalı Holding Yönetim Kurulu Üyesi Fatih Tosyalı karşıladı. Sıcak ve samimi bir ortamda geçen ziyarette Milletvekili Karasayar, işçilerle birlikte öğle yemeği yedi. Yemekte fabrika müdürleri de hazır bulundu.

‘KOALİSYON DÖNEMLERİ TARİH OLACAK’
Yemeğin ardından açıklama yapan AK Parti Hatay Milletvekili Orhan Karasayar, 16 Nisan’da Türkiye’nin çok önemli bir oylamaya gideceğini, bunun da ülkemizin geleceği için büyük önem taşıdığını belirtti. Yeni Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi’nde Evet oyunun çıkmasının ülkemizin daha güzel yarınlara taşınması için son derece önemli olduğunu belirten Milletvekili Karasayar, “Şu anki mevcut sistem maalesef her zaman ülkemizin önünü tıkadı. Koalisyon hükümetlerine de yol açan tamamıyla bu sistemdir. Artık Yeni Cumhurbaşkanlığı hükümet sistemi ile koalisyon diye bir şey kalmayacak” dedi.

‘HEP TEK BAYRAK, TEK MİLLET DEDİK’
Önemli bir süreç içerisinde olduğumuzun altını çizen Milletvekili Karasayar, “100-150 yıllık geçmişimize baktığımızda ülkemizin yönetim sistemlerinden kaynaklanan sorunların bizlere çok büyük bedeller ödettiğini görüyoruz. Bunları yanlış anlatanlar oluyor. Rejim değişikliği deniliyor. Bizim Anayasamızın ilk 4 maddesinin değiştirilmesi bile düşünülemez. Böyle bir şeyi ne Cumhurbaşkanımız, ne Başbakanımız ne de iktidarımız aklının ucundan bile geçirmedi. Hep tek bayrak, tek vatan, tek millet dedik. Birçok ülkenin böl-parçala-yönet taktikleri olmaktadır. Biz bunları da bozarak milletimizin birlik, beraberlik ve kardeşliğini sağladık. Gezi olayları, PKK, Fetö olayları, 15 Temmuz darbe girişimi’ne baktığımızda ülkemizi bölmek için bazı güçlerin desteği ile ülkemize kurulan tuzaklar. Hepsini Allah’a şükür bu milletin desteği, Cumhurbaşkanımızın cesareti ile Hükümetimizin güçlü olmasıyla bertaraf ettik. Bu ülkenin her zaman güçlü iktidarlara, yönetimlere ihtiyaç var. Geriye baktığımız zaman bu ülke sistemden kaynaklanan birçok önemli sorunlar yaşamıştır. Bu nedenle 16 Nisan’da ülkemizin geleceği için hep birlikte Evet demeliyiz” ifadelerini kullandı. Tosyalı Holding Yönetim Kurulu Üyesi Fatih Tosyalı ise, ziyaretten büyük bir memnuniyet duyduklarını ifade ederek, her zaman güven ve istikrardan yana olduklarını, iş adamları olarak istihdama ve yatırıma hiç durmadan devam edeceklerini söyledi. Haber: Yılmaz AKPINAR