’İSTİKRAR VE GÜVEN İÇİN YATIRIM ŞART’


4. Geleneksel Osmaniye Organize Sanayi Bölgesi Zirvesi’nde Türkiye’deki ve dünyadaki gelişmeler ve buna paralel olarak ekonomi masaya yatırıldı. Zirvede özellikle ABD seçimleri sonrası başkanlığı devralan Donald Trump’un tutumu ve yapacağı çalışmalar ele alındı. 4. Geleneksel OSB Ekonomi Zirvesi, Osmaniye Organize Sanayi Bölgesi Konferans Salonunda düzenlendi. Dünya Gazetesi Başyazarı Osman Saffet Arolat’ın moderatörlüğünde, Uluslararası Fon Yöneticisi ve Bloomberg HT Yorumcusu Volkan Sarı ve Gazeteci Vahap Munyar’ın konuşmacı olarak yer aldığı ekonomi zirvesine Osmaniye Valisi Kerem Al, Çevre ve Şehircilik eski Bakanı Adana Milletvekili Fatma Güldemet Sarı, Osmaniye Milletvekilleri Dr. Suat Önal ve Mücahit Durmuşoğlu, Osmaniye Korkut Ata Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Murat Türk, Belediye Başkan Yardımcısı Abdullah Bukan, MÜSİAD Genel Başkanı Nail Olpak, Tosyalı Holding Yönetim Kurulu Başkanı Fuat Tosyalı, Osmaniye OSB Yönetim Kurulu Başkanvekili Şerif Tosyalı, Sivil Toplum Kuruluşları Temsilcileri, çok sayıda sanayici ve iş adamı katıldı.

‘TRUMP’IN ADIMLARI GİDİŞAT İÇİN ÖNEMLİ’
Dünya Gazetesi Başyazarı Osman Saffet Arolat’ın moderatörlüğünde başlayan ekonomi zirvesinin ilk konuşmacısı Uluslararası Fon Yöneticisi ve Bloomberg HT Yorumcusu Volkan Sarı oldu. Dünyada ve ülkemizdeki ekonomik gelişmelerden söz eden Sarı, öncelikle Türkiye’nin gelmiş olduğu noktalara temas etti. Ülkemizin çalkantılar, sorunlar ve sıkıntılar üçgeninde bu noktaya geldiğini kaydeden Sarı, ülkemizin istikrar ve güven için yatırımlara tüm hızıyla devam etmesi gerektiğini önemle ifade etti. Ülke ekonomisini de ele alan Sarı, ABD seçimleri sonrasi başkanlık koltuğuna oturan Donald Trump’un atacağı adımların küresel dünyanın gidişatı için son derece önem arz ettiğini vurguladı.

‘BİLİNMEYEN DENKLEM GİBİ’
Volkan Sarı’nın ardından söz verilen Hürriyet Gazetesi Yazarı Vahap Munyar ise, elinde bulundurduğu güçle dünya ekonomisini yöneten ABD’nin bundan sonraki durumu hakkında görüş ve önerilerini belirtti. ABD seçimleri sonrası başkanlık koltuğuna oturan Donald Trump’un atacağı adımların bundan sonrası için çok önemli olduğunu kaydeden Munyar, Trump ile gelişen durumu bilinmeyenli bir denkleme benzetti. Trump’un denemelerini AK Parti’nin ilk yıllarına benzeten usta gazeteci Vahap Munyar, Trump’un kendini sevdiği taktirde ve ikinci dönemde göreve devam ederse yepyeni atılımlar içine girebileceğini ifade etti. Konuşmacılar daha sonra kendilerine yöneltilen soruları cevapladılar.

‘EKONOMİ ZİRVELERİNİ ÖNEMSİYORUZ’
Zirvenin kapanış konuşmasını MÜSİAD Genel Başkanı Nail Olpak yaptı. Ekonomi zirvelerinin sadece İstanbul, Ankara, İzmir gibi büyük şehirlerde yapılmasının dışında Osmaniye gibi illerde de yapılmasının önemli olduğunu belirten Olpak, programın düzenlenmesinde emeği ve katkısı olan herkese teşekkür ederek sözlerine son verdi. Programın sonunda Osmaniye Valisi Kerem Al, Dünya Gazetesi Başyazarı Osman Saffet Arolat, Uluslararası Fon Yöneticisi ve Bloomberg HT Yorumcusu Volkan Sarı ve Gazeteci Vahap Munyar, MÜSİAD Genel Başkanı Nail Olpak, Tosyalı Holding Yönetim Kurulu Başkanı Fuat Tosyalı ve Osmaniye Korkut Ata Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Murat Türk’e plaket verdi. Program, günün anısına çektirilen hatıra fotoğrafı ile son buldu. Haber: Mustafa TOPAL