KARASAYAR’DAN TEŞVİK MÜJDESİ!


Geçtiğimiz hafta ‘Bir yanlışlık olmalı’ başlığıyla bir yazı kaleme almış, Arsuz’da 45 bin dönüm araziyi tarımsal sit alanı ilan ettiğimiz bir dönemde, tarım ürünlerinin tarla ve pazar fiyatları arasındaki makasın daralmasına neden olacak teşviğin başka illere kaydırılmasını eleştirmiştim.
Çünkü o vakit listeye; Amasya, Antalya, Aydın, Balıkesir, Burdur, Bursa, Çanakkale, Diyarbakır, Isparta, İzmir, Karaman, Malatya, Manisa, Mersin, Muğla, Nevşehir ve Samsun dahil edilmiş, ancak Hatay devre dışı bırakılmıştı.
Oysa, sebze ve meyve ticaretinde lojistik altyapının geliştirilmesine ve lisanslı depoculuğun yaygınlaştırılmasına en çok Hatay’ın ihtiyacı vardı.
Çünkü;
Arsuz’da, Amik Ovası’nda, Dörtyol ve tarımla uğraşan diğer ilçelerimizde, yatırımcının gelip kuracağı soğutma üniteleri, soğuk hava depoları, kurutma, temizleme, ayıklama, paketleme üniteleri ve bunlara ilişkin makine ve ekipman alımlarında Devlet, bu işin yarısını ödüyor..
İşte o teşvik kapsamına dün itibariyle Hatay’ın da alındığını, bizzat AK Parti Hatay Milletvekili Orhan Karasayar duyurdu.
Gazetecilerle bir araya geldiği, basın toplantısında müjdeyi verdi.
Duymak istediğimiz işte buydu!
Dilerim bu karar, tarım sektöründe yeni yatırımları beraberinde getirir ve istihdam kapısına da önemli katkı sağlar.. Milletvekili Orhan Karasayar ve bu eleştirileri bakanlık düzeyine tayışıp, güzel bir sonuç elde eden tüm bölge milletvekillerimize teşekkür ediyorum.

GÜMRÜK LABORATUVARI İSKENDERUN’DA YAPILACAK
Dünkü basın toplantısında, yeni hastanenin yerinden tutun da, referandum sürecinde aklımıza takılan hangi soru varsa, Milletvekili Orhan Karasayar’a ve AK Parti İl Başkanı Av. Ahmet Atıç’a sorduk.
En ağır eleştiriye bile samimi yanıtlar verdiler.
18 maddelik paketin getireceği kolaylıkları, koalisyonsuz yeni sistemin sağlayacağı istikrar ortamını sade bir dille anlattılar.
Öyle ki, ‘evet’ kulağa bu kadar yanlış gelmiyor..
Buradaki en büyük etken, bence samimiyet dilinin yaşattığı ikna gücü olsa gerek..
Tabi, referandumdan başka şeyler de konuştuk.
Örneğin Gümrük Laboratuvarına Gaziantep’in sahip çıkması gibi..
İçmesuyu Arıtma Tesisi’nin bir türlü HATSU’ya teslim edilememesi, Amanos Tüneli, yeni hastane yeri gibi, birçok soru soruldu..
Milletvekili Orhan Karasayar çok net bir şekilde, “Gümrük Laboratuvarı’nın İskenderun dışında bir yerde yapılmasına izin vermeyiz. Amanos Tüneli yakında başlıyor. Gümrük Laboratuvarı’na en çok ihtiyaç duyulan yer, İskenderun’dur. İlgili bakanlığımızın Gaziantep örneğine sıcak bakacağını düşünmüyorum” dedi.
Milletvekili Karasayar; Ziraat Bahçesi içinde yapılması düşünülen, ‘Yeni Hastane Yeri’ için ise, “Ziraat Bahçesi 258 dönümden oluşuyor. Hastane yeri için düşündüğümüz arazi, 70-80 dönüm yer.. Hem geniş bir yeşil alanda belediyemizin güzel bir çalışması olacak.. Hem de bizler de Bursa örneğindeki gibi ‘uzay üssü’ gibi görünen 750 yataklı yepyeni bir hastane kavuşturmak istiyoruz. Başka bir yerde yapabilir miyiz diye düşündük. Askeri bölgeleri de ihtimaller arasında değerlendirdik. Ancak, bir karış yer alamıyoruz. O bakımdan Ziraat Bahçesi’ne çok modern bir hastane düşünüyoruz” dedi.
Kulağa hoş geliyor elbette..
Bir de içmesuyu meselesi var ki, ‘mesele nedir’ diye sorduk.
Orhan Bey çok samimi bir şekilde, “Arıtma Tesisi’ni biz bitirdik, en kaliteli envanterlerle donattık. İş bizden çıktı!. Geçtiğimiz günlerde olayı Hatay Valimiz Sayın Erdal Ata’ya da ilettik. Bu iş çözülecek artık. HATSU artık bahane üretmesin. Gelsin bu tesisi devralıp, musluklardan temiz suyu akıtsın. Yazıktır, günahtır! Aslantaş Barajı’ndan gelen su, denize boşalıyor” açıklamasında bulundu.
HATSU’ya duyrulur..
Arıtma Tesisi’nin mazereti kalmadı herhalde..
Lütfen çözün artık..
Bu arada Orhan Bey, Madenli Balıkçı Barınağı’ndaki eksikliklerinin giderilmesi için talimat vereceğini belirterek, 20 kilometrelik Samandağ-Arsuz yolunun en kısa sürede tamamlanacağının da müjdesini verdi.
Milletvekili Orhan Karasayar’a, katkılarından ötürü teşekkür ediyorum.
Emeği tartışılmaz!