ÇANAKKALE BİR DESTANDIR!


İskenderun Teknik Üniversitesi (İSTE) ve İskenderun Deniz Üs Komutanlığı işbirliğiyle düzenlenen 18 Mart Şehitler Günü ve Çanakkale Deniz Zaferi Kutlaması programı yoğun ilgi gördü.
İSTE Mustafa Yazıcı Devlet Konservatuvarı’nda, İskenderun Teknik Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Türkay Dereli’nin ev sahipliğinde, İSTE ve İskenderun Deniz Üs Komutanlığı işbirliği ile düzenlenen 18 Mart Şehitler Günü ve Çanakkale Deniz Zaferi Kutlaması programına; Hatay Milletvekili Orhan Karasayar, Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı Lütfü Savaş, Hatay Vali Yardımcısı Bilal Ölmez, İskenderun Kaymakamı H. Hasan Özyiğit, Garnizon Komutanı Tuğgeneral Tevfik Erkan Olgay, İskenderun Belediye Başkanı Seyfi Dingil, İskenderun Deniz Üs Komutanı Deniz Kurmay Albay Aykar Tekin, İskenderun Cumhuriyet Başsavcısı Abdulkadir Akın, 2’nci Ağır Ceza Mahkemesi Başkanı ve Adalet Komisyonu Başkanı Salih Doğan, 1’inci Ağır Ceza Mahkemesi Başkanı Servet Korkmaz, İskenderun Sahil Güvenlik Grup Komutanı Kıdemli Binbaşı Çağın Taşkın, İlçe Jandarma Komutanı Jandarma Yüzbaşı Ferit Gül, İskenderun İlçe Emniyet Müdürü Zeki Balcı, Belen Kaymakamı Abdülaziz Aydın, Belen Belediye Başkanı Adnan Vurucu, akademik ve idari personel, İskenderun Deniz Üs Komutanlığı askeri personeli, gaziler, şehit ve gazi yakınları ile öğrenciler ve toplumun her kesiminden vatandaşlar katıldı.

İSTE’Lİ ÖĞRENCİLER BÜYÜLEDİ
Saygı Duruşu yapılması ve İstiklal Marşı’nın okunması ile başlayan programda; İskenderun Teknik Üniversitesi Mustafa Yazıcı Devlet Konservatuvarı (MYDK) öğretim görevlileri ve öğrencilerinin icra ettikleri müzik eşliğinde Çanakkale Deniz Zaferi’nin anlatımı yapıldı. Çanakkale Deniz Zaferi’nin sinevizyon gösterimi ardından İSTE MYDK öğretim görevlileri ve öğrencileri Çanakkale Türküsü ve Yemen Türküsü’nü seslendirerek izleyenlere duygulu anlar yaşattılar. Program, İSTE MYDK öğrencileri tarafından gerçekleştirilen opera gösterisi ile renklendirildi. Program sonrasında; İskenderun Deniz Üs Komutanı Deniz Kurmay Albay Aykar Tekin, 18 Mart Şehitler Günü ve Çanakkale Deniz Zaferi Kutlaması programına yaptıkları ev sahipliği sebebiyle, İskenderun Teknik Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Türkay Dereli’ye plaket, İSTE MYDK Koro Şefi Valentyn Trofimov’a ise bir çiçek buketi takdim etti. 18 Mart Şehitler Günü ve Çanakkale Deniz Zaferi Kutlaması programının ardından, İSTE İskenderun Meslek Yüksekokulu El Sanatları Bölümü öğrencilerinin eserlerinden oluşan ‘Çanakkale Bir Destandır’ isimli Bakır Rölyef Sergisi’nin açılışı yapıldı. İSTE İskenderun Meslek Yüksekokulu El Sanatları Bölümü Öğretim Görevlisi Adem Çolak ziyaretçilere öğrencilerin yaptığı eserler hakkında bilgiler verdi. Haber: Yılmaz AKPINAR