‘RÜYALARI GERÇEĞE DÖNÜŞTÜRÜYORUZ’


İskenderun Belediye Meclisi, Şubat ayının ilk toplantısını gerçekleştirdi. 3 maddelik gündeme başkanlık eden Başkan Seyfi Dingil, birçok projenin çok yakın zamanda hayata geçeceğini müjdeledi. İskenderun Belediye Meclisi, 3 maddelik gündemle Şubat ayı oturumunu gerçekleştirdi. Maddeler ele alınmadan önce gündem dışı konuşmalar yapıldı. İlk söz alan MHP Grup Başkanvekili Emir Selim Yazar, İskenderun’daki itfaiye istasyonunun daha da genişlemesi gerektiğini, bu noktada kapanan beldelere ve Mustafa Kemal Mahallesi civarına istasyon kurulmasını teklif etti.

‘KAPANAN BELDELERDE İTFAİYE İSTASYONU OLSUN’
Yazar ayrıca, İSTE Kampüsü’ndaki kazalar nedeniyle ne gibi önlemler alınabileceğini sorup, ayrıca kentin her yerine eşit hizmet verilmesi gerektiğini kaydetti. Bu talepler üzerine konuşan İskenderun Belediye Başkanı Seyfi Dingil, itfaiyenin Hatay Büyükşehir Belediyesi’nde olduğunu, istasyonların kurulması hususunda İskenderun Belediyesi’nin üzerine ne düşüyorsa yapmaya hazır olduklarını belirtti.

‘KARAYOLLARI İLE GÖRÜŞTÜK’
Başkan Seyfi Dingil kazanın meydana geldiği yer ile ilgili olarak yaptığı açıklamada, mevcut yerin Belen Belediyesi, Karayolları ve Hatay Büyükşehir Belediyesi insiyatifinde olduğunu ifade ederek, “Biz Türk milleti olarak bir şey olduktan sonra o işin üzerine düşüyoruz. Keşke bu tedbirler önceden alınsaydı da böylesi üzücü hadise yaşamasaydık. Yapılması gerekenler konusunda da herşeye hazırız” dedi. Daha sonra gündem dışı söz alan MHP İskenderun Belediye Meclis Üyesi İbrahim Yavuz ise, kent merkezindeki asfalt ve parke taşlarının döşenmesindeki aksaklıklar ve çukurlar ile ilgili daha geniş hizmetler yapılması gerektiğini söyledi. Yavuz ayrıca, engellilere yönelik söz verilen araç tahsisinin de hala gerçekleştirilmediğini, bu konuda idarenin üzerine düşeni yapması gerektiğini hatırlatırken, Bilim Merkezi ile ilgili de gidişat hakkında bilgi istedi.

‘ÇOK İŞ YAPTIK’
Bir takım sıkıntıların mutlaka yaşanacağını ifade eden Belediye Başkanı Seyfi Dingil, “Allah’tan ki altyapı değil de kaldırım ve asfalt sıkıntısını konuşuyoruz. Zaman zaman aksaklıklar yaşanıyor. Ama şu bilinsin ki, projeler hizmete dönüşüyor. Sayın Milletvekilimizin girişimleriyle 10-15 Milyon TL daha elektrik için ek ödenek aldık. Bunun yanında TOKİ tüm hızıyla devam ediyor. Sosyal donatı alanlarıyla birlikte TOKİ’yi İskenderun’a kazandıracağız. Bu hizmetleri yaparken, muhakkak ki bazı sıkıntılarla karşılaşıyoruz. Bunları da ortak akıl ve el birliğiyle çözeceğiz. TOKİ ile birlikte Feyezan Kanalı ıslah çalışması yapılıyor. 15 gün sonra 1. Etabı teslim alacağız. Herkesin bildiği gibi önceden Feyezan Kanalı pislik yuvasıydı. Çok şükür bu kötü görüntüden arındırdık. Tamamen temizleniyor. Daha sonra tuzlu su basacağız. Tüm bunlar İskenderun’un rüyasıydı, çok şükür hepsini gerçekleştiriyoruz” dedi.

’15 GÜN SONRA TEMİZ SUYA KAVUŞUYORUZ’
Bilim Merkezi konusuna da İskenderun Belediye Başkan Yardımcısı Ahmet Çetinkaya açıklık getirdi. Çetinkaya Bilim Merkezi projesinin belediye bünyesinde hazırlanamayacağını, dolayısıyla dışarıdan hizmet alarak projeyi hazırladıklarını, en kısa zaman zarfında da ihaleye çıkacaklarını belirtti. Son olarak Aslantaş Barajından gelecek olan su ile ilgili de konuşan İskenderun Belediye Başkanı Seyfi Dingil, “Aslantaş Barajı ile ilgili hiçbir sıkıntı kalmadı. HATSU’ya yazı da yazıldı. 15 gün sonra açılışla suyu vereceğiz. Burada bir takım aksaklık yaşandı. Sarıseki’den İskenderun’a kadar olan isale hattını derelerin içinden geçirdik. Bundada hükümetimizin çok büyük destekleri oldu. Hükümetimizin sayesinde bitirdik. İnşallah en kısa zamanda İskenderun, tüm bu hizmetlere kavuşacak” diye konuştu. Yapılan konuşmaların ardından gündem maddelerine geçildi. Gündemdeki 3 madde oy birliğiyle ilgili komisyonlara havale edildi. Haber: Mustafa TOPAL