DENİZ OSB’Sİ KURULACAK!


Hatay Valisi Erdal Ata, İskenderun Gazeteciler Cemiyeti’ne iade-i ziyarette bulundu. İskenderun Kaymakamı H. Hasan Özyiğit, Belediye Başkanı Seyfi Dingil’in de katıldığı ziyarette, Vali Ata’yı; İGC Başkanı Veysel Cıncık ve yönetim kurulu üyeleri kapıda karşıladı.
Tarihi İGC binasını beğeniyle gezen Vali Ata, İskenderun’daki çalışma ofisinin 10 güne kadar biteceğini, bundan böyle İskenderun’a daha sık geleceğini söyledi. Vali Ata, “İskenderun’un ekonomik yapısını, ülkeye kattığı ekonomik değeri biliyoruz. Her yıl 2 bin 500 ila 3 bin geminin geldiği İskenderun’da, bir Deniz Organize Sanayi Bölgesi’nin kurulması için girişimlerimizi başlattık” diyerek, İskenderun’a müjde verdi.

‘TERSANE’NİN ÖNEMİ BÜYÜK’
Vali Ata, “Bu kadar gemi yoğunluğunun olduğu İskenderun Körfezi’nde bir tersane olmalı. Burada gemilerimizin bakımları yapılmalı. Bu yüzden Deniz OSB’sini önemsiyoruz” diye konuştu. İskenderun Belediye Başkanı Seyfi Dingil ise, “Deniz OSB’nin İskenderun’a çok büyük bir fayda sağlayacaktır. İş dünyasına, yatırımcılarımıza her koşulda destek oluyoruz” dedi.
İGC Başkanı Veysel Cıncık, Vali Ata’ya ziyaretinden ötürü teşekkür ederek, günün anısına İskenderun’u simgeleyen ‘Yelkenli Saat’ hediye etti.
Cıncık, “İskenderun’da çok sayıda gazete var. Ancak basın ilkelerine göre hareket etmeyen gazetelerin varlığı bizleri rahatsız ediyor. Bu konuda girişimlerimizi başlattık, desteğinizi bekliyoruz” diye konuştu.
Hoş sohbet ortamında geçen ziyaret programında Vali Ata, İGC binası inceleyerek, tarihi binayı beğendini belirtti. Ayrıca, tarihi binanın korunmasında emek veren İGC yönetimine teşekkür etti. Haber: Yılmaz AKPINAR