KIZILAY’DAN EĞİTİME DESTEK!


Hatay Valisi Erdal Ata, Türk Kızılayı İstanbul Şube Başkanlığı tarafından İskenderun’da yapılması planlanan anaokulu için protokol imzaladı. Valilik makamında düzenlenen protokole İskenderun Kaymakamı Hacı Hasan Özyiğit, İl Milli Eğitim Müdürü Kemal Karahan ve Türk Kızılayı İstanbul Şube Başkanlığı adına Türk Kızılayı İskenderun Şube Başkanı Ümit Günay katıldı. Hatay Valisi Erdal Ata burada yaptığı konuşmada okul öncesi eğitimin diğer eğitim alanları gibi çok önemli olduğunu vurguladı. Vali Ata, “Okul öncesi eğitim çağı gelmiş ne kadar çocuğumuz varsa onları eğitime kavuşturmak çocuklarımızı ilköğretime hazırlamada önemli bir husustur. Yapılması planlanan 3 derslikli, 60 öğrenci kapasiteli okulumuzun öngörülen zamandan daha kısa bir sürede bitirilebileceğini zannediyorum” dedi.

KIZILAY’A TEŞEKKÜR
Kızılay’ın kurulduğu tarihten günümüze kadar gerek ülkemizde gerekse ülke dışında yaşanan doğal afetler, savaşlar gibi olağanüstü durumlarda hem kendi vatandaşlarımızın hem de dünyanın neresinde olursa olsun mağdur insanların yardımına koşan kuruluşlarımızdan biri olduğuna değinen Vali Ata, “Biz Kızılay teşkilatımıza teşekkür ediyoruz. Kendi görev alanlarının dışında olmasına rağmen eğitim konusunda ilimize katkıda bulundukları için İlhami Yıldırım’a da teşekkür ediyorum. İnanıyorum ki bunun devamı gelecektir” dedi.

HAYIRSEVERLERE ÇAĞRI
Hatay’daki maddi durumu iyi olan hayırseverlerimize, sanayicilerimize ve iş adamlarımıza basın mensupları aracılığıyla bir mesajı olduğunu dile getiren Vali Ata, “İlimizde maddi durumu iyi olan vatandaşlarımızdan eğitim yatırımlarına katkıda bulunmalarını beklediğimi belirtmek istiyorum. Bununla ilgili önümüzdeki aylarda bir toplantı yapmayı planlıyoruz. Toplantıyı hem ilimizde hem de İstanbul’da yapabiliriz diye düşünüyorum. İstanbul’da yaşayan Hataylı iş adamlarımızı, sanayicilerimizi veya diğer meslek gruplarını bir araya getirip Hatay’da ihtiyaç duyulan okulların yapımına katkıda bulunmalarını sağlayabiliriz. Daha önceki görev yaptığım illerde bunu yaptık, birçok faydasını gördük. Burada da eğitim konusunda duyarlı Hataylı hemşehrilerimin çıkacağını düşünüyorum” dedi.

‘HER İL’E BİR ANAOKULU
Türk Kızılayı İskenderun Şube Başkanı Ümit Günay ise yaptığı konuşmada, “Türk Kızılayı İstanbul Şube Başkanlığının bir projesidir bu. Her ilimize bir anaokulu projesi. İstanbul Şube Başkanı İlhami Yıldırım’ın himayelerinde bu işi yapıyoruz. Kendileri İskenderun ilçemizde böyle bir okulun yapılmasının uygun olacağını düşündüler. 6 ayda hayata geçirilmesi planlanan bir projedir bu. Yer tahsisi yapıldı. Ben özellikle Sayın Valimize, Sayın Kaymakamımıza ve İl Mili Eğitim Müdürümüze yer tahsisi konusunda vermiş oldukları desteklerden dolayı teşekkür ediyorum” dedi. Başkan Günay, Barbaros Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi’nin bulunduğu binaya yapılması planlanan anaokuluna şehitlerimizin isimlerini yaşatmak maksadıyla Hataylı bir şehidimizin isminin verileceğini sözlerine ekledi. Konarlı Mahallesi’nde bölgedeki anaokulu ihtiyacını karşılaması amacıyla yapılması planlanan anaokulu aynı zamanda Barbaros Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi’nin uygulama okulu olarak kullanabilecek. Haber: Hatay Valiliği