‘DEMOKRATİK YAPI ORTADAN KALKIYOR’


CHP Hatay Milletvekili Serkan Topal, PM Üyesi Yıldırım Kaya, Arsuz Belediye Başkanı Nazım Culha, CHP Hatay İl Başkanı Mehmet Güzelmansur, İl ve İlçe Başkanları ile Yönetim Kurulu üyeleri İGC’yi ziyaret ettiler. CHP Yöneticileri, önümüzdeki süreçte Anayasa’nın değişen maddeleri için yapılacak olan referandumla ilgili açıklamalar yaptı İGC ziyaretine; CHP Genel Merkez Parti Meclis Üyesi Yıldırım Kaya, CHP Hatay Milletvekili Serkan Topal, CHP Hatay İl Başkanı Mehmet Güzelmansur, CHP İskenderun İlçe Başkanı Yusuf Mansuroğlu, Arsuz Belediye Başkanı Nazım Culha, CHP Hatay Gençlik Kolları Başkanı Ümit Kutlu, CHP İskenderun Kadın Kolları Başkanı Nilgün Selçuk, CHP İskenderun Gençlik Kolları Başkanı Onur Baştaş ve partililer katıldı. Ziyarette ilk olarak CHP İskenderun İlçe Başkanı Yusuf Mansuroğlu konuşarak, “Ülkemiz sıcak günler yaşamakta. Referandumun ilk ayağı bitti şimdi top vatandaşta. Bununla ilgili CHP olarak hazırlamış olduğumuz bir yol haritamız var. Bu sadece CHP’nin sorunu değil. Bu tüm Türkiye’nin ve bu ülkede yaşayan herkesin sorunu. Bizim bu konuda tavrımız net olarak belli. Herkesin bize destek vermelerini istiyoruz” dedi.

‘GÖSTERGELER NEGATİF’
CHP Hatay İl Başkanı Mehmet Güzelmansur ise açıklamasında, “Sanayicilerimizin, esnafımızın, çiftçimizin sorunlarını biliyoruz ve çözüm yolları için çaba sarf ediyoruz. Bu sorunların çözümü için ortak neler yapabilir izin uğraşı içerisindeyiz. Bu gün Hatay’daki son 5 yıldaki göstergeler maalesef negatif. İhracatımız düşüyor, işsizlik oranı yükseliyor. Suriye’den gelen misafirlerin sayısı her geçen gün atıyor. Hatay’ın çok acil bir reçeteye ihtiyacı var. O Reçeteyi Sivil Toplum kuruluşları olarak beraber düzenleyerek, bu sorunları da Ankara’da en yetkili birimlere ulaştırırsak bir sonuç alacağımıza inanıyorum. Bizleri kabul ettiğiniz için de sizlere teşekkür ediyorum” dedi.

‘BÖYLE BİR SİSTEM YOK’
CHP Hatay Milletvekili Serkan Topal ise, “Bu kişiler, mecliste bizimle kavga ettiler, Anayasa’yı çiğnediler ve hileli bir şekilde oy kullanarak, 339 oyla bu sistemi referanduma taşımayı başardılar. Anayasa’nın 106. maddesinde Cumhurbaşkanı bir veya birden çok Cumhurbaşkanı yardımcısı atayabilir. Bunun önüne geçilebilir mi? Hayır. Bundan istinaden getirilmek istenen Anayasa Cumhuriyet rejimini değiştirmek isteyen bir sistemdir. Dünyanın hiçbir yerinde böyle bir sistem yok. Anayasalar kolay kolay değiştirilmez. Bir partili Cumhurbaşkanı, valiyi, il başkanını, ilçe başkanını, kaymakamı, bakanı atayacak, mevzuatı kendisi çıkartacak, memur alımında yine istediği kişiyi atayabilecek. Bütün bunların önüne set çekebilmek için referandumda mutlaka Anayasa’ya hayır dememiz gerekiyor” dedi.

‘DEMOKRASİDEN NEDEN VAZGEÇİYORLAR?’
CHP Genel Merkez Parti Meclis Üyesi Yıldırım Kaya ise, “Ak Parti hükümeti, Anayasa değişikliği ile demokratik Cumhuriyetimizin ‘Demokratik’ ayağını kırarak ortadan kaldırmayı planlıyor. Cumhuriyetin sadece adı kalacak ‘Demokratik’ yapısı ise ortadan kaldırılacaktır. Her vatandaşımızın kendisine şu soruları sorması gerekir? Demokrasiden neden vazgeçiyorlar? Geliştirmemiz gereken demokrasimizi neden ortadan kaldırmak istiyorlar? Bu sebeple bu sorun sadece CHP’nin yada CHP’lilerin sorunu değildir. Bütün Türkiye’nin, aydınların, demokratların, milliyetçilerin, devrimcilerin, dindarların ve 80 milyonun sorunudur. Hepimiz biliyoruz ki Türkiye’de yapılmak istenen bir rejim değişikliğidir. ‘Parlamenter Demokrasi’nin yerine ‘Başkanlık Rejimi’ kurulmak isteniyor dedi. İGC Başkanı Veysel Cıncık, ziyaretten ötürü CHP heyetine teşekkür etti. Haber/Foto: Cuma KESEROĞLU