‘ARSUZ’A DESTEK OLACAĞIZ’


Hatay Valisi Erdal Ata, beraberinde Arsuz Kaymakamı Musa Sarı ile birlikte Arsuz Belediye Başkanı Nazım Culha’yı makamında ziyaret etti. İlçeye gerçekleştirdiği ilk resmi ziyarette Kaymakam Musa Sarı’dan ilçe hakkında brifing aldıktan sonra Arsuz Belediyesi’ne geçen Vali Erdal Ata, Başkan Culha’ya gerçekleştirdiği nezaket ziyaretinin ardından, meclis salonunda belediye meclis üyeleri ve birim müdürleri ile bir araya geldi. İlçede yapılan ve yapılması planlanan projelerin yanısıra devlet yatırımlarının da gündeme geldiği önemli buluşmada Vali Ata, “Arsuz’un sorunlarının çözümü için sizlere azami derecede destek olacağız” dedi.

‘BAŞKANIMIZA İADE-İ ZİYARET’
Valilik başta olmak üzere tüm kamu kurum ve kuruluşlarının vatandaşlara hizmet etmek için var olduğunu belirterek, ilçelerin yarınının, bugünden daha iyi olabilmesi için el ve gönül birliğiyle çalışacaklarını söyleyen Hatay Valisi Erdal Ata, “Hem kaymakamımıza hayırlı olsun ziyareti gerçekleştirmek ve ilçe hakkında bilgi almak, hem de belediye başkanımıza iade-i ziyarete bulunmak amacıyla Arsuz’a geldik ve bu vesileyle de sizlerle tanışma fırsatı bulduk. Belediye hizmetleri beşikten mezara kadar herkesi doğrudan doğruya ilgilendiren bir konudur. Bu hizmetler ne kadar kaliteli olursa o ilçede yaşayan vatandaşların yaşam standardı da o derece güçlü olur. Belediyelerimiz kısıtlı şartlarda çalıştıklarını biliyoruz, mevcut imkanları en iyi şartlarda değerlendirerek vatandaşın en temel ihtiyaçlarının en iyi şekilde karşılanmasını temenni ediyoruz” şeklinde konuştu.

‘ARSUZ, YENİ KURULUYOR’
Vali Erdal Ata’dan vatandaşların kullandığı ancak mülkiyeti hazineye ait olan araziler ve dere ıslahı konusundaki çalışmalarına destek isteyen Arsuz Belediye Başkanı Nazım Culha da “Sayın Valimize ilçemize teşriflerinden dolayı teşekkür ederiz. İlçemiz yeni kuruluyor. Kuruluş aşaması zor. 2,5 yılı geride bıraktık. Şehrimizde devlet yatırımları, büyükşehir belediyesi ve ilçe belediyemizin yatırımları var. Özellikle kentimiz tarım ve turizm bölgesi.. İlk hamlemiz devlet yetkililerinden hükümet konağımızın yapılmasıyla ilgiliydi. Şu anda acil ihtiyacını hissettiğimiz devlet hastanesi binamız var. Planımız, Kültür ve Tabiat Varlıklarını Koruma Kurulu’nda onay bekliyor. Onay geldikten sonra belediye olarak 1/binlik planı hazırlayacağız. İnşallah devletimiz onun ihalesini yapacaktır. İlçemizin belirgin en önemli iki sorunu var. Bunlardan biri Milli Emlak bünyesinde olup vatandaşlarımızın kullandığı, hatta yüzyıllardır üzerinde ikamet ettiği, kendi mülkü gibi görüp üzerinde binalar yaptığı arsalar. 2003 yılından sonra devlet ciddi bir hamle yaptı ve ecremisil ücretlerini yükseltti. Bu da vatandaşlarımıza ciddi bir sıkıntı oluşturdu. 775 Sayılı Gecekondu Önleme Bölgesi Yasası kapsamındaki yerleri Milli Emlak’tan isteyerek, uygun görülmesi konumunda mevcut konumu dikkate alıp, parselleyerek mülk sahiplerine vermek kaydıyla talepte bulunduk. Bu yapıldığı zaman çok ciddi bir sorunun üstesinden gelinmiş olacak. İkincisi ise ilçemizde 16 adet deremiz var ve bu derelerimizin ıslaha ihtiyacı var. 2015 yılında üst üste 3 sel felaketi yaşadık. Çok şükür can kaybı olmadan atlattık. Yapılan çalışmalar sonucu 5 tanesi ıslah kapsamına alındı, geriye kalan 11 deremizin ıslahı var” dedi.

‘ARSUZ’UN VİZYONUNU YÜKSELTECEĞİZ’
Başkan Nazım Culha, yeni hizmet binası ile ilgili yapılan çalışmalara da değinerek, “Yabancı uyruklulara ait bir arsayı İçişleri Bakanlığı’nın kamu yararı tahsisinden sonra istimlak çalışmaları başladı ve karara bağlandı. İnşallah, arsanın tapusunu aldıktan sonra da binamızın temelini atacağız. Bizim bu kentteki hedefimiz bu kentin barışı, huzuru ve kardeşliğini korumaktır. Kurumlar arasında iyi bir uyum içerisinde çalışarak bu kenti hakkettiği yere getireceğiz. Şuanda biz temel kurma aşamasındayız. Arsuz’un vizyonuna yakışır çalışmalar gerçekleştireceğiz” şeklinde konuştu. HABER MERKEZİ