’ÖNCELİĞİMİZ GÜÇBİRLİĞİ!’

igc-vali
İskenderun Gazeteciler Cemiyeti Yönetim Kurulu’nu makamında kabul eden Hatay Valisi Erdal Ata, haftanın bir veya birkaç günü İskenderun’daki konutunda yörenin sorunlarının takibini ve görüşmelerini yapacağını söyledi.
Hatay’ı bir bütün olarak kucakladığını ifade eden Vali Ata, İskenderun Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Veysel Cıncık’tan bölge basınının durumu hakkında bilgi aldı.
Kabulden dolayı Hatay Valisi Erdal Ata’ya teşekkür eden İGC Başkanı Veysel Cıncık, yerel basına hak ettiği itibarın kazandırılması ve düzensizliğin kontrol altına alınması için İskenderun Gazeteciler Cemiyeti’nin yaptığı çalışmalara destek verilmesi konusunda yardım talep etti. Başkan Cıncık, yeni yönetim olarak yapacakları projeler hakkında bilgiler vererek bölgedeki huzur ve güven ortamının korunmasında basın olarak üzerlerine düşen görevi layıkıyla yapmayı sürdüreceklerini belirtti. Ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getiren Hatay Valisi Erdal Ata, İskenderun Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Veysel Cıncık ve yeni yönetim kurulu üyelerine ‘Hayırlı Olsun’ temennisinde bulundu. Günümüz dünyasında basının önemli bir güç haline geldiğini belirten Vali Ata, basın yayın organlarının görüş ve önerilerinin kamuoyu için yönlenderici olabileceğini, dolayısıyla kamuoyunda yanlış algı yaratarak kargaşaya mahal vermemek adına gazetecilerimizin kaynağını doğruladıktan sonra haber yapmalarının önemli olduğunu dile getirdi. Vali Ata, sorunların çözüme kavuşması içinde hertürlü destek ve katkıyı verebileceğini ifade etti. Konuşmaların ardından sohbet ortamında geçen ziyarette İskenderun Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Veysel Cıncık, Hatay Valisi Erdal Ata’yı 14 Ocak 2017 tarihinde düzenlenecek olan Basın Bayramı Gecesi’ne davet etti.