‘GENÇLERİMİZİN ELİNDEN TUTUYORSUNUZ’


Hatay Valisi Erdal Ata, nezaket ziyaretleri kapsamında, İskenderun Güney Eğitim Vakfı Başkanı, TÜRSAB Hatay Bölgesel Yürütme Başkanı ile Pusula Akademi Temel Lisesi Kurucusunu makamında kabul etti. Gerçekleşen ziyaretler kapsamında Vali Ata, İskenderun Güney Eğitim Vakfı Başkanı Şefik Uyar ve vakıf üyelerini makamında kabul etti. Kabulde konuşan Vali Ata, Türkiye’nin en önemli sorununun eğitim olduğunu dile getirerek, “Eğitim ile ilgili gerek dernek gerek vakıf gerekse sivil toplum kuruluşlarının çalışmalarını her zaman takdirle karşılıyoruz. Okumak isteyip de okuma imkânı olmayan gençlerimizin elinden tutup onların eğitim kaynaklarına katkıda bulunmak yapılacak en büyük iyiliklerden biridir. Bu sebeple üniversite öğrencilerine sağladığınız imkânlardan dolayı teşekkür ediyorum” şeklinde konuştu.
İGEV Başkanı Şefik Uyar ise, Vakıf çalışmaları hakkında Vali Ata’ya bilgiler aktardı. Vakıf projeleri hakkında bilgilendirme yapan Uyar, gerçekleştirmeyi hedefledikleri Öğrenci yurdu ve okul projesinin detaylarını paylaştı.
Vakfın Projelerinin yararları konusunda istişarelerin yapıldığı ziyarette Vali Ata eğitime yönelik projeleri desteklediklerini belirtti.
Vali Ata daha sonra TÜRSAB Hatay Bölgesel Yürütme Başkanı Ertuğrul Doğanlılar ve beraberindeki heyeti makamında kabul etti. Ziyaretten büyük memnuniyet duyduğunu ifade eden Vali Ata, TÜRSAB’ın turizm sektöründe yaşanan gelişmeler, karşılaşılan sorunlara dikkat çekme ve turizm sektörünün gelişimine katkıda bulunma gibi önemli bir misyonu yüklendiğini dile getirerek ilimizin turizm potansiyelinin geliştirilmesi için her türlü desteği vermeye hazır olduklarını vurguladı. Vali Ata daha sonra Pusula Akademi Temel Lisesi Kurucusu Sevar Şahutoğlu ve beraberindekileri makamında kabul etti. Misafirleri ile tek tek sohbet eden Vali Ata ziyaretten memnuniyet duyduğunu ifade etti.