İSKENDERUN’DA DENİZDE 123 METREKARE TÜRK BAYRAĞI AKDENİZ REKORU

Sarı Zeybekler Derneği yöneticilerinin girişimleriyle yapılacak rekor denemesi için Dernek Genel Başkanı Nevzat Kurt ve yönetimi, İskenderun Gazeteciler Cemiyeti’ne gelerek, anlamlı çalışma hakkında bilgiler verdiler.
Başkan Diyap Atar, İskenderun’dan yapılacak bu denemenin Cumhuriyetimize yakışan bir çalışma olduğunu belirtti.

MÜKEMMEL BİR GÖRSEL ŞÖLEN OLACAK
Sarı Zeybekler Derneği Genel Başkanı Nevzat Kurt açıklamasında, “Hepimizin bildiği gibi; Türk Ulusu’nun var olduğunu dünyaya kanıtladığı Kurtuluş Savaşının mutlak galibiyetle sonuçlanmasının ardından 29 Ekim 1923’te Cumhuriyet ilan edilerek kazanılan zaferler taçlandırılmıştır.
Biz de Cumhuriyet Bayramı kutlamaları kapsamında Hatay’ımınız güzide ilçesi Iskenderun’un adını Türkiye’ye daha iyi duyurabilmek adına “Denizde 123 m2 Türk Bayrağı Akdeniz Rekoru” projesini hazırladık. Bu proje İskenderun Kaymakamı Sayın Murat Sefa Demiryürek’in destekleri ile İskenderun sahilinde tören alanının önünde yapılacaktır.
Denizin üstünde 30 profesyonel yüzücü birlikte 15 m. x 8,2 m. (123 m) Türk Bayrağı açarak bir Akdeniz bölge rekoru daha kırmayı amaçlıyoruz. Rekor anında karadan atılacak işaret fişeği ile start vereceğimiz rekor etkinliğimizde 123 m. Türk bayrağı açıldığında 4 bir tarafına sis bombası koyarak ve teknelerden maç meşaleleri yakılarak görseli daha da belirginleştirmeyi planlıyoruz.
Denizde dev Türk Bayrağının açıldığında Türk bayrağı taşıyan çok sayıda yamaç paraşütçüleri ile mükemmel bir görsel elde etmeyi düşünüyoruz. Ayrıca İskenderun Yelken Kulübü sporcuları, yangın söndürme romörkörleri ve yaklaşık 30 tekne de açılacak olan bayrakların ve maç meşalelerinin yakılması ile görsel bir şölen yapacak.

EMEĞİ GEÇENLERE TEŞEKKÜR
29 Ekim 123 m. Türk Bayrağı Akdeniz Rekorumuzda bizlere destek olan başta İskenderun Kaymakamımız sayın Murat Sefa Demiryürek olmak üzere İskenderun Belediye Başkanı sayın Fatih Tosyalı’ya, İMEAK Deniz Ticaret Odası İskenderun Şube Başkanlığına, ATSİAD Başkanı Mithat Ceritbinmez’e, İskenderun Sahil Güvenlik Komutanlığına, İskenderun Liman Başkanlığına, Yükseliş Okullarına, Asaş Filtre A. Ş.’ye, Ekinciler A. Ş.’ye, Noksel Boru A.Ş.’ye, Abdullah Şenöz Cafe ve Pastanelerine, Sem Usta Restaurant’a, Çamlıbel Su’ya, Çam Gıda’ya, DVCİ Jewellery 1983’e, Uluslararası Lions Dernekleri 118-E Yönetim Çevresi Federasyonuna, Dikilitaş Lions Kulübü’ne, Lima Shore’ye, Göktuğ Lojistik’e, Sabahattin Uygun’a, Kaptan LPG İpragaz Bayii’ne, İskenderun Dalgıçlarına, Sancak Denizciliğe, Yıldırım Alpay’a, FlyTürk’e, Yelken Kulübü Başkanı sayın Meriç Özkaya’ya, İskenderun Yamaç Paraşütçülerine, Selahattin Deniz’e, HBB İtfaiyesine, DJ Soykan’a ve en önemlisi de bizleri hiçbir etkinliğimizde yalnız bırakmayan Hatay basınına sonsuz teşekkür ediyoruz. Bizler Cumhuriyet’in, Cumhuriyet gibi kutlanması gerektiğini savunuyor ve tüm ülkemizin Cumhuriyet Bayramının 100. yılını kutluyoruz” dedi.