Başkan Tosyalı, İskenderun’da Ticari Hayatı Canlandırmaya Gayret Ediyor!

Kahramanmaraş merkezli depremlerinin vurduğu Hatay’ın İskenderun ilçesinde Belediye Başkanı Fatih Tosyalı, kentte deprem sonrası, ticari hayatı ve ekonomiyi canlandırmak için ellerinden gelen gayreti gösterdiklerini söyledi.

Yüzyılın felaketinin ağır tahribat yarattığı İskenderun’da, evsiz vatandaşların konteyner kentlere yerleştirilmesi, işyeri yıkılan esnaf için de konteyner çarşıların yapımına devam ediliyor. Ulucami Caddesi üzerindeki ski bitpazarı (Güvercinli) parkta Hayırsever Tosyalı Ailesi tarafından, dükkanları yıkılan esnaf için yaptırılan çelik konstrüksiyon işyeri yapım çalışmalarını yerinde inceleyen Belediye Başkanı Fatih Tosyalı “Hayatını, işyerini, evlerini kaymeden insanlarımız oldu. Biz şu anda evlerini kaybedenleri geçici konteynerlere yerleştirdik” dedi.

‘YEŞİL DOKUYA, TESİSE DOKUNMUYORUZ, SOSYAL TESİSİ DE İYİLEŞTİRİYORUZ’
Eski bitpazarı yerinde, işyerlerini kaybeden esnaflar için işyeri inşa ettiklerini vurgulayan Başkan Tosyalı “Şu an bulunduğumuz bölgede de Tosyalı ailesi tarafından, tamamen hayır amaçlı, işyerleri yapılıp, Kaymakamlığımız ile AFAD’a devredilecek, buraya da işyerini kaybetmiş esnafımız kura ile yerleştirilecek. İskenderun’umuza çok güzel bir çarşıyı kazandırmış olacağız. Burada eski ticari canlılığı kazandırıp, buranın da en büyük özelliği, biz burada buranın hiçbir yeşilini, dokusunu bozmadan yaptık. Eski park hali devam edecek. Dört nolu sosyal tesisimizin de iyileştirme ve yenileştirme çalışmaları da yapılıyor. Burada yaşlılarımız, büyüklerimiz veya çarşı içerisinde dinlenmek isteyen herkesin çok güzel vakit geçireceği, hem çarşı hem sosyal tesis mekan olacak buralar” diye konuştu.

Kentin birçok yerinde işyeri yıkılan, kullanılamaz hale gelen esnaf için konteyner çarşılar inşa edilerek biten yerlerde esnafın yerleştirildiğini hatırlatan Başkan Tosyalı “İskenderun lisesi karşısındaki boş alanda Kuyumcular çarşısını hayata geçirdik. Büyük Çarşı iş hanının yerinde işyerleri yapıldı, esnaflarımızı yerleştirdik. Pac meydanında iş yerlerinin yapımı bitti, kuralar esnafımız tarafından çekildi. TEK camisinin arkası yakın zamanda bitirim, orada da esnaflarımızı işyerlerine kavuşturacağız. Belediyemize ait Lunapark alanında da 120 adet işyeri ihalesinin yapıldı. Şu an inşaatı da başladı, inşallah Ekim ayı içerisinde de o işyerlerini bitirip, işyeri kaybetmiş esnaflarımıza teslim edip, orada ticari hayatı, ekonomiyi canlandırmak için elimizden gelen tüm gayret ve çabayı sarf ediyoruz. Yaklaşık 400 esnafın işyerini kaybettiğini biliyorum. Onları da yaptığımız konteyner işyerlerine yerleştirmek için mücadele ediyoruz. Depremde işyerini kaybeden son esnafın da işyerini teslim edene kadar bu işyerlerini yapmaya devam edeceğiz” şeklinde konuştu.
HABER MERKEZİ