PAC MEYDANI’NDA ESNAF GEÇİCİ İŞYERİNE KAVUŞTU

AFAD koordinasyonda ekonomik hayatın devam etmesi ve İskenderun’daki esnafın ihtiyaçlarının karşılanması amacıyla kurulum çalışmaları tamamlanan Ontur Otel Yanı Geçici İşyerleri için hak sahipleri anahtar teslim töreni yapıldı.

AK Parti Hatay Milletvekili Abdulkadir Özel, CHP Hatay Milletvekili Nermin Yıldırım Kara, İskenderun Kaymakamı Murat Sefa Demiryürek, Belediye Başkanı Fatih Tosyalı ve AK Parti İlçe Başkanı Bülent Özer’in katıldığı programda, hak sahipleri kurayla belirlendi.

HAYIRLI OLSUN
Milletvekili Abdulkadir Özel, “Deprem sonrası hayatın normale dönmesi için yoğun gayret gösteriyoruz. Bir yandan geçici barınma merkezlerinin kurulumu sürerken bir yandan da kalıcı konutların inşası devam ediyor. Süreçler sağlıklı bir şekilde ilerliyor. Esnafımıza hayırlı olsun” dedi.

Belediye Başkanı Fatih Tosyalı ise “El birliğiyle bu zor günleri de geride bırakarak şehrimizi yeniden ayağa kaldıracağız. Rabbim esnaflarımıza hayırlı bereketli kazançlar nasip eylesin inşallah. Geçici iş yerlerinde esnaflarımızın faaliyetlerini sürdürmesi bizlere mutluluk veriyor. Eski Lunapark arazisi üzerinde de geçici işyerleri yapacağız” dedi.

Kaymakam Demiryürek ise, “Öncelikle hepimize geçmiş olsun diyorum. Allah hepimizin, herkesin yardımcısı olsun. Bugün yine başka bir noktada esnafımızın yaşamına devam edebilmesi için konteynerleri teslim ediyoruz. Burada bulunan tüm esnaflarımızdan ricamız; Şehrin ve hayatın normalleşmesi adına biran önce işyerlerini açmaları ve biran önce ticarete başlamalarıdır. Yıkılan işyerlerini yerine DOĞAKA tarafından yapılan dükkanlarla ilgili Milletvekilimiz Sayın Abdulkadir Özel’in ciddi emeği ve takibi var. Emeği geçen ve anahtar teslim törenine katılan herkese teşekkür ederiz” dedi.

Geçici iş yerlerinin ticari faaliyetlerini sürdürmeleri noktasında çok önemli olduğunu belirten esnaflar, heyete teşekkür etti.
Haber: Yılmaz AKPINAR