VATAN MİLLETİN, İRADE MİLLETİN!

Hatay’ın İskenderun ilçesinde “15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü” dolayısıyla bir dizi etkinlikler düzenlendi.

İskenderun sahilinde başlayan yürüyüşe; İskenderun Kaymakamı Murat Sefa Demiryürek, Belediye Başkanı Fatih Tosyalı, 39. Mekanize Piyade Tugay Komutanı Tuğgeneral Hakan Tutucu, Deniz Üs Komutanı Tuğamiral Murat Fırat, Cumhuriyet Başsavcısı Muhammet Emin Ünalan, 2. Ağır Ceza Mahkemesi Başkanı ve Adalet Komisyonu Başkanı Mahir Taştimur, AK Parti ilçe başkanı Bülent Özer, MHP ilçe başkanı Turan Bozkurt, Türk Kızılay İskenderun Şube Başkanı Recep Sivri ile vatandaşlar katıldı.

Yürüyüşe katılanlar, Türk bayraklarıyla Caddesi’nden İsmet İnönü Caddesi’nden Millet Parkı’na kadar kortej oluşturdu. Millet Parkı’nda düzenlenen program, İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başladı. Daha sonra Kur’an-ı Kerim okundu, dualar edildi.
Programda Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın hitabı dinlendi. 15 Temmuz darbe girişimi gecesine ilişkin görüntüler izlendi.

Kaymakam Demiryürek programda, 15 Temmuz’da hainlere karşı kahramanca mücadelede hakikate koşan şehitleri rahmetle andığını, gazilik şerefine nail olanlara minnet ve şükranlarını sunduğunu söyledi.

Belediye Başkanı Fatih Tosyalı ise konuşmasında, “15 Temmuz hain darbe girişimi, Sayın Cumhurbaşkanımızın önderliğinde ülkesine, devletine, demokrasisine, anayasal düzene ve özgürlüğüne bağlılığını, aydınlık bir gelecek idealinden asla taviz vermeyeceğini tüm dünyaya haykıran asil milletimizin yazdığı kahramanlık destanı ile hüsrana uğramıştır.
O hain saldırı gecesi, Cumhurbaşkanımızın aziz milletimize milli irade ve demokrasiye sahip çıkalım çağrısıyla birlikte halkımız tek nefes, tek yürek ve tek vücut oldu. Milletimiz dünya tarihinde ender görülen azim ve kararlılıkla bu darbe teşebbüsünü kısa bir süre içerisinde Cenab-ı Allah’ın izniyle bertaraf etti. Ülkemiz 15 Temmuz öncesinden çok daha güçlüdür. Bir ve beraber olduğumuz sürece üstesinden gelemeyeceğimiz hiçbir zorluk olamaz. Bu millet çok büyük badireleri tek yürek, tek vücut olarak atlatmıştır. 15 Temmuz’da Türk Milleti’nin varlığına, istikbaline ve inançlarına darbe vurmak isteyenlere karşı gövdesini siper ederek gösterdikleri kahramanlıkla adlarını tarihe yazdıran şehitlerimize Allah’tan rahmet diliyor, gazilerimizi şükran ve minnetle anarken, vatanına ve bağımsızlığına sahip çıkan aziz Milletimizi saygıyla selamlıyorum. Rabbim yüce Türk milletini her daim korusun” dedi.

Programda İskenderun Belediyesi ve Kızılay tarafından kavurma ve içecek dağıtıldı.
Haber: Yılmaz AKPINAR