DÖNMEZOĞLU BİLİŞİM, IDEF SAVUNMA SANAYİ FUARINDA KENDİ HİKAYESİNİ YAZIYOR!

DÜNYA’DA VE TÜRKİYE’DE BİR İLK..
İskenderun merkezli Dönmezoğlu grup şirketlerinden Dönmezoğlu Bilişim, IDEF Savunma Sanayi Fuarında Dünya’da ve Türkiye’de bir ilki başardı. Dönmezoğlu Bilişim, elektronik, yazılım ve yapısal olmak üzere tüm tamamlayıcı parçaları milli ve özgün olacak şekilde tasarlanan ‘Haberleşme ve Muharebe Destek Sistemleri’ kapsamında üretilen Uzaktan Komutalı Araç ve insansız Hava Kara Deniz Araçları iHA-iKA-iSA’yı tanıttı, gururlandık. Zifiri İnsansız Kara Araçları, Kamikaze Drone, Atmaca Drone ve VANAV: Görüntü Destekli Konumlama (Visual Aided NAVİgatein) ile tüm dikkatleri üzerine çeken Dönmezoğlu Bilişim, teknik özellikleri öne çıkan ürünlerle fuarda ilgi odağı oldu.

İLGİ ODAĞI OLDU
İstanbul’da düzenlenen “16’ncı Uluslararası Savunma Sanayi Fuarı’nda (IDEF 2023)” faaliyet alanlarında yürüttüğü çalışmalara ilişkin güncel gelişmeleri, yerli ve yabancı ziyaretçilerle paylaşan Dönmezoğlu Grup Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Dönmez ve başarılı ekibiyle yürüttüğü Ar-Ge çalışmaları ışığında, milli ve yerli yazılımlarla Türkiye’nin savunma sanayisine güç katıyor.
HAVELSAN Yönetim Kurulu Başkanı Prof. Dr. Hacı Ali Mantar, ASELSAN Genel Müdür Yardımcısı Prof. Dr. Mehmet Çelik, Kara Kuvvetleri Lojistik Başkanı Tümgeneral Alparslan kılınç, Jandarma Genel Komutanlığı Strateji Geliştirme Daire Başkanı Albay Serhat Demiral, Özel Harekat Başkanlığı İkmal Şube Müdürü Şaban Bayar, fuarın ilk gününde Dönmezoğlu Bilişim’in standını ziyaret eden isimler oldular.

‘TÜRK SAVUNMA SANAYİİNE KATKI SUNMAKTAN MUTLUYUZ’
Dönmezoğlu Grup Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Dönmez, Dönmezoğlu Grup ve Dönmezoğlu Bilişim olarak Türk savunma sanayiine katkıda bulunmaktan mutlu ve gururlu olduklarına vurgu yaparken, Dönmezoğlu Bilişim Genel Müdürü Dr. Yasin Murat Kadıoğlu ise “Türk mühendislerle yerli ve Milli imkanlarla iki yıllık süreçte geliştirdiğimiz ürünlerle IDEF fuarına katılmaktan mutluluk duyuyoruz” dedi.
İnsansız Kara ve hava araçları üzerinde çalıştıklarına dikkat çeken Kadıoğlu, hedeflerinin yerli ve Milli yazılımlarla Türk savunma sanayiine katkı sunmak olduğunu söyledi.

ZİFİRİ İNSANSIZ KARA ARAÇLARI:
Kabiliyetleri: Zorlu arazi koşullarında sınıfının dünyada en iyisi.
Silahlı operasyon kabiliyeti.
Operasyonlarda kalkanlı koruma kabiliyeti.
İstenilen bölgeye uzaktan güvenli şekilde mühimmat bırakma kabiliyeti.
Malzeme, mühimmat, su, kumanya taşıyabilme kabiliyeti.
Çukur, tümsek, set, kayalık alan, leçelik arazı, kumlu, taşlı, asfalt, toprak alanlarda ileri seviye sürüş ve manevra kabiliyeti.
Çatışma bölgesinden yaralı tahliye edebilme kabiliyetine sehip.

KULLANIM ALANLARI:
Dünyada ilk defa otomatik role bırakma sistemiyle kesintisiz uzun mesafeli iletişim.
Mağara-tünel operasyonları.
Meskun mahal operasyonları.
Açık arazi operasyonları.
Keşif ve gözetleme operasyonları.

KAMİKAZE DRONE
Kabiliyetleri: Sıcak çatışma bölgeleri
Sütre arkası imha.
Koordinatlı hedef imha.
Sürü hedef imha.
Hedefi kamikaze imha.
Uçuş sırasında istenilen anda patlama.
Görerek hedef vuruş imkanı.
Dronenin standart 60 mm havan mermisi montaj yatağı mevcut.

ATMACA DRONE:
Kabiliyetleri: Hava savunma, drone savar, drone imha.
Sürü hedef imha.
Hedef kamikaze imha, uçuş sırasında istenilen anda patlama.
Hedef üzerinde uzaktan elektronik patla
ma, koordinatlı hedef imha.
Drone, fpv gözlük kullanıma sahip.

VANAV: GÖRÜNTÜ DESTEKLİ KONUMLAMA
GPS sinyalinin çalışmadığı veya bozulduğu durumlarda, hava aracı üzerinde bulunan kameralar ve sahip olduğu görüntü işleme teknolojisi (yapay zeka ve makine öğrenmesi algoritmaları) aracılığıyla anlık GPS verileri üretilmektedir.
Haber: Yılmaz AKPINAR