ÇOCUKLARA SALDIRIYORLAR, HASTALIK BULAŞTIRIYORLAR!

Son zamanlarda Arsuz’un mahallelerini, sokaklarını, hatta yazlık sitelerin dört bir yanını mesken edinen başıboş köpeklerin sayısındaki artış, site sakinlerini rahatsız etmeye başladı.

Gümüş Kent sakinleri, sürü halinde gezen köpeklerin zaman zaman yetişkinlere ve çocuklara saldırdığını, özellikle gece saatlerinde köpek seslerinden uyumakta güçlük çektiklerini, çocukların korktuklarını ifade ettiler.

ÇOCUKLAR SEVİMLİ DOSTLARINDAN KORKAR OLDU
Bu arada çevre halkı, başıboş köpekler nedeniyle çocukların sokağa çıkmaktan korkar hale geldiklerini belirttiler. Sürü halinde gezen köpeklerin zaman zaman yetişkinlere ve çocuklara saldırdığını, özellikle gece saatlerinde köpek seslerinden uyumakta güçlük çektiklerini, çocukların korktuklarını ifade ettiler. Vatandaşlar; valilik, belediye ve öteki ilgili kuruluşlardan, bu konuyu hızla çözüm bulmalarını istediler.

HBB’NİN SORUMLULUKLARI
“Sokak hayvanlarının sağlıksız koşullara terk edilmesinin bütün çevre ve halk sağlığı için tehdit oluşturacağına” dikkati çeken tepkili vatandaşlar, “Ne yazık ki yetkili kurumlar, özellikle sorumluluğu olan Hatay Büyükşehir Belediyesi görevlerini yeterince yerine getirememekte, ihmal edilen pek çok çevresel sorun gibi sokak hayvanları da göz ardı edilmektedir. Biz burada depremi yaşadık. Zaten sular da sık sık kesiliyor.. Temizlik tam anlamıyla yapılamıyor. Sahipsiz köpekler ile kediler, insan sağlığını ciddi anlamda tehdit etmektedir. Bu hayvanlar çevreyi kirletmekte, ısırma ve yaralanmalarla insanlara acı vermekte, çöpleri karıştırarak çevreye yaymakta, başkalarını rahatsız edecek kadar gürültü yapmaktadır. Toplum sağlığının korunması açısından bu sorunun hızla çözüme kavuşturulması gerekmektedir.”

Kuduz ve kene başta olmak üzere pire, parazitler ve bağırsak kurtlarının sokak hayvanlarından insanlara geçebileceğine işaret eden uzmanlar ise, özellikle bu hastalıkların çocuklar için ciddi riskler oluşturabileceğini vurguluyorlar.