KOÇ HOLDİNG’İN YAPTIRDIĞI 300 HANELİ KONTEYNERLERDE YAŞAM BAŞLADI

Koç Topluluğu, deprem felâketinin yaralarını sarmak için ilk günden bu yana dayanışma ruhuyla bölgeye desteğini sürdürüyor.

Koç Holding tarafından yaptırılan konteynerler, İskenderun’da depremzede hak sahiplerine teslim edildi. Kaymakam Murat Sefa Demiryürek, “Depremde evi yıkılmış, ağır veya orta hasar görmüş 300 hanemizi konaklatabileceğimiz böylesine güzel bir tesisi İskenderunumuza kazandıran, psikososyal destek için özel olarak hazırlanmış bir mobil eğitim tırını depremzedelerin hizmetine tahsis eden Koç Holding’e teşekkür ediyoruz. Depremzede ailelerimizi, holding çalışanları hazırladıkları sofralarla, hediyelerle karşıladılar. Belediye başkanımız Fatih Tosyalı ile birlikte ailelerimize hayırlı olsun dileklerimizi ilettik” dedi.

Koç Holding açıklamasında, “Kamu kuruluşları ile ulusal ve uluslararası sivil toplum kuruluşları iş birliğinde oluşturulan konteyner kentler; kadınlar, çocuklar, gençler, yaşlılar ve engellilerin ihtiyaçları göz önüne alınarak kapsayıcı ve sosyal imkânlarıyla öne çıkan birer yaşam alanı olarak kuruluyor.

Psiko-sosyal destek alanları, istihdam olanakları yaratan uygulamalar, kadınların ekonomiye katılacakları ve gelir elde edebilecekleri faaliyetler, kent sakinlerinin ekonomik olarak güçlenmesini sağlayacak gelişim programları, çocukların duygusal, bilişsel ve sosyal gelişimlerini destekleyecek aktivite ve oyun alanları ile çocuk ve gençlerin eğitime kesintisiz devamlarını sağlayacak programlar üzerinde de çalışılıyor” dedi.