İSKENDERUN’DA 200 YATAKLI HASTANE HİZMET VERMEYE HAZIRLANIYOR!

Depremin vurduğu Hatay’da temaslarda bulunan Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, yapımı tamamlanmak üzere olan İskenderun Yeni Devlet Hastanesi’ni ziyaret etti.

Kahramanmaraş merkezli depremler de en büyük yıkım Hatay’da meydana geldi. Depremin yıkıcı etkisinin yaraların sarılması için ilk günden itibaren saha süren çalışmalar çerçevesinde 24 Mart’ta temeli atılan Defne Devlet Hastanesi kısa sürede tamamlandı, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın katılımıyla da açılışı yapıldı. İskenderun Devlet Hastanesi’nin de yapımı bitme aşamasına geldi.

İskenderun Devlet Hastanesi’ni; Hatay Valisi Mustafa Masatlı, AK Parti Hatay Milletvekilleri Adem Yeşildal, Abdulkadir Özel, Kaymakam Murat Sefa Demiryürek ve Belediye Başkanı Fatih Tosyalı ile birlikte ziyaret eden Bakan Koca, “İskenderun’da 200 yataklı hastanemizi de önümüzdeki haftalarda hizmete hazır hale getirmiş olacağız. İskenderun’da 2 ay önce 600 yataklı hastanenin ihalesi ve yer tespiti yapılmıştır. O hastanemizin inşaatı başladı. Antakya ilçesinde Hatay Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nin de inşaatı hızla devam ediyor. 2 ay içerisinde 400 yataklı hastanemiz de bütün birimleriyle birlikte devrede olmuş olacak. Hatay Şehir Hastanesi’nin ise planı devam ediyor. 2 ay içerisinde plan bitmiş olacak. Bin yataklı şehir hastanemizin ihalesi yapılarak Gülderen bölgesinde hızla inşaatına başlanacak. Bu hastanelerimizin devreye girmesiyle Hatay’ın önümüzdeki 30, belki 40 yıllık sağlık sorunu çözülmüş olacak” dedi.

‘HATAY’IMIZI YALNIZ BIRAKMAYACAĞIZ’
Hatay’ın kültürel dokusunun korunacağını ve tarihi Ulu Cami, Habibi Neccar Cami ve Meclis Binası da dahil olmak üzere planlamanın yapıldığını belirterek, “Restorasyon ve inşaat çalışmaları en kısa sürede başlayacak. Hatay’ımızı yalnız bırakmayacağız. Özellikle Hatay’la yakından ilgilenmeye gayret ediyorum. Bundan sonraki süreçte de bu gayretime devam edeceğim. Özellikle bu süreçte Hatay’da büyük olan sorunları hep birlikte çözeceğiz. Devletimiz bu sorunları çözmeye kudretli. Aziz milletimiz bir olduğunda çözülemeyecek hiçbir sorun olmadığını bilelim. Kederli geçirdiğimiz ikinci bayramımız. Kederli geçirmemizin nedeni kayıplarımızın çok olması. Allah hepimize sabırlar versin” ifadelerini kullandı.

DEPREMZEDELERİ ZİYARET ETTİ
Bakan Koca, kentteki temasları kapsamında, Antakya Yakutiye Konteyner Kenti’nde depremzedeleri ziyaret etti. Vatandaşlarla sohbet ederek bayramını kutlayan Koca, çocuklara da hediye verdi.
Koca, daha sonra Kredi ve Yurtlar Kurumu Çadır Kenti’ni ziyaret ederek vatandaşların bayramını kutladı. Burada sağlık çalışanlarıyla beraber çocuklara hediye veren Koca, Hatay Valisi Mustafa Masatlı ve AK Parti Hatay Milletvekili Adem Yeşildal ile depremzedelere yemek ikramında bulundu. Defne Devlet Hastanesini ziyaret ederek tedavi gören hastaların durumlarıyla ilgili bilgi alan Koca, sağlık çalışanlarının da bayramlarını kutladı.
Haber: Yılmaz AKPINAR