DEPREMİN YARALARI SARILIYOR, YARIM KALAN HİZMETLER DEVAM EDİYOR

AK Parti Hatay Milletvekili Abdulkadir Özel ve Belediye Başkanı Fatih Tosyalı’nın bugün yine yoğun bir gündemi vardı. Bir yandan depremin yaralarını saran heyet, ayrıca yarım kalan Ziraat Park, Yeni Stat, Millet Bahçesi ve Kütüphane hizmetlerini tamamlamak üzere çalışmalara hız verdi.

Milletvekili Özel ve Başkan Tosyalı, İskenderun – Toprakkale Arası Devlet Yolu Asfalt Yenileme ve Sanat Yapıları (Kavşak, Hemzemin Geçitler, Köprülü Kavşaklar) işinin 1. etabı olan İskenderun-Payas arası bölümünde devam eden çalışmaları yerinde inceledi. Büyük ilerleme kaydeden çalışmalar sonucunda, pırıl pırıl yolda trafik akışı kolaylaşacak.
Heyet, hemen ardından AFAD koordinasyonda Modern Evler mahallesinde yapımı süren ‘Tünel Konteyner Kent’te devam eden çalışmaları yerinde inceledi. Milletvekili Özel ve Başkan Tosyalı, “Devlet ve Millet olarak inşallah el birliğiyle bu zor günleri de geride bırakarak şehrimizi yeniden ayağa kaldıracağız” dedi.

ZİRAAT PROJESİ TAM GAZ İLERLİYOR
Heyet daha sonra yapımı devam eden Ziraat Park projesini yerinde inceledi. Milletvekili Özel ve Başkan Tosyalı, “Sık sık proje yerinde incelemeler yapıyor, devam eden çalışmalar hakkında bilgiler alıyoruz. Durmadan üretmeye, kentimizi geliştirmeye, hemşerilerimizin ve çocuklarımızın çok daha mutlu olduğu yaşam alanlarını şehrimize kazandırmaya devam edeceğiz. Ziraat Park projesi ile kentimize yeni bir yeşil alan daha oluşturduk. Ziraat Park sosyal donatılarıyla vatandaşlarımız için gerçekleştirilen en güzel projelerden biri olacak. Şehrimize ayrı bir güzellik ve değer katacak olan projemizi en kısa zamanda tamamlayarak kıymetli hemşerilerimizin hizmetine sunacağız” şeklinde konuştu.

GELECEK NESLE EN BÜYÜK YATIRIM
Milletvekili Abdulkadir Özel ve Belediye Başkanı Fatih Tosyalı gün içerisinde İskenderun Belediyesi tarafından yaptırılan yeni kütüphanenin inşaat şantiyesine geçti. Heyet açıklamasında, “Türkiye’nin en güzel kütüphane binalarından birini yapıyoruz. Bu tesisimizle, gençlerimizin 24 saat hizmet alabilecekleri, burada hem çalışmalarını yapabilecekleri hem de istedikleri kitaba ulaşabilecekleri özel bir ortam hazırlıyoruz. Yeni Kütüphane Projesi içerisinde, çalışma salonu, internet salonu, çocuk ve yetişkin kütüphaneleri, çocuk etkinlik alanı, çalışma odaları, yetişkin ve gençler için özel okuma bölümleri, sergi salonu, kafeterya ve sosyal donatılarıyla klasik kütüphane anlayışının dışında özel olarak tasarlanmış ortak buluşma alanlarını da içeriyor” dedi.
Heyet son olarak eski stadın yerine yapılan Millet Bahçesi çalışmalarını inceledi.