BELEN OTOBAN YOLUNDA PROJE ÇALIŞMALARI TAMAMLANDI. SİVRİSİNEK İLE MÜCADELEDE BÜYÜKŞEHİR’E AKTARILAN BÜTÇE, İLÇE BELEDİYELERİNE DEVREDİLECEK. KONTEYNERLERE PAKET ARITMA TESİSİ KURULUYOR. İSKENDERUN’DA DEPREM NEDENİYLE YARIM KALAN PROJELERE DEVAM EDİLİYOR!

AK Parti Hatay Milletvekili Abdulkadir Özel, İskenderun Belediye Başkanı Fatih Tosyalı, Milletvekili Adayı Filiz Özçörekçi ve İlçe Başkanı Bülent Özer ile birlikte basın açıklaması yaptı.
Cumhurbaşkanlığı ve genel seçimler hakkında yapılan açıklamalarda yerel sorunlar öne çıktı.
Buradan Milletvekili Özel ve Belediye Başkanı Fatih Tosyalı’ya teşekkür etmek istiyorum.
Sürekli basınla iç içe olup, her konuda bize bilgi verdiler. Ayrıca deprem boyunca vatandaşlardan bize gelen her sorun, talep ve beklentileri kendilerine ulaştırdığımız gibi, çözümü noktasında gayret gösterdiler.
Sistemli çalışmak budur..
Parti binası sürekli açık, Seçim Koordinasyon Merkezi de iletişim kaynaklarını sınırsız açık tuttu.
Şimdi gelelim toplantıya;
Milletvekili Özel ve Başkan Tosyalı, üç konu üzerinde hassasiyetle duruyor.

Bir;
Çadır meselesi son bulacak artık..
Yıkılan, ağır hasarlı ve orta hasarlılar olarak hasar gören konut sahipleri için 1274 konteyner yapıldı. 10 bin depremzede ikamet ediyor!
Televizyon, klima, buzdolabı gibi her ihtiyaç düşünülmüş.
Bitmedi.
Çevre kirliliği oluşmasın diye.. Paket Arıtma tesisleri kuruluyor bu konteynerlerin çevresinde!
Kirli atık su arıtılacak, kanalizasyona akıtılacak..
Niye? Sivrisinek üretecek alanlar oluşmasın diye..
Sorumluluk alanı, birinci dereceden görevi olmasına rağmen, Hatay Büyükşehir Belediyesi nerede? İlaçlama işi onların değil mi?
Altyapı ve bağlantılarda neden yoklar?
Bilhassa sivrisinek meselesi..

‘SORUMLULUĞUMUZ OLMAMASINA RAĞMEN İLAÇLAMAYI BEN YAPTIM, YİNE YAPARIM’
Fatih Başkan anlatıyor;
“Büyükşehir Belediyesi’nin ilaçlama işini yıllardır üstleniyoruz. Bana bir toplantı esnasında, HBB Başkanı Lütfü Savaş dedi ki, ‘İlaçlama işi sizin sorumluluğunuzda değil. İlaçlamaya kalkışırsanız, kamu zararı oluşur ki, üstesinden kalkamazsınız’. Yanlış duymadınız! Biz buna rağmen her türlü zorluğa göğüs gererek ilaçlama işine destek veriyoruz. Deprem boyunca, HATSU’nun tüm mazot ihtiyaçlarını karşıladık. Ayırım yapmadık. Yeter ki, depremin yaraları silinsin diye çalıştık. Belediyenin bütün kurumları çalıştı. Çadır, konteyner, altyapı olmak üzere her konuda devletimiz katkı sundu. Kaynaklarımızı seferber ettik. Mahallelerimizin eksikliklerini gideriyoruz. Depremde yarım kalan millet bahçesi, ziraat park, stat çalışmalarımız devam ediyor. Asfalt işine yeniden başladık. Hasar gören parkeleri değiştiriyoruz. Çocuk köyü projesinde ilerleme kaydettik. Belediyede önceliğimiz depremzedelerin sorunlarını gitmektir. Yaptığımız hiçbir şey karşılıksız kalmıyor. Cumhurbaşkanımız en güçlü şekilde tekrar göreve gelecek. Hiç şüphemiz yok” dedi.

“HBB’NİN MİLYARCA LİRA BÜTÇESİ VAR, HİZMETİ YOK”
Burada Milletvekili Özel söz alıyor..
İkinci gündem maddesi;
Büyükşehir Belediyesi’nin yapmakla mükellef olduğu ilaçlama gibi hangi öncelikli konu varsa, ayrılan bütçeyi ilçe belediyelerine aktarmak.. Resmen ilan etti ve sordu;
“Lütfü Savaş ne yapıyor?”
Konuşmasının devamında;
Trilyonlarca lira bütçesi var, hiçbir konuda müdahil değil.. CHP’li İstanbul ve Ankara Büyükşehir belediyelerinden bir tane konteyner getirtemedi..
İlaçlamada yoklar..
Temiz suyu çeşmelerden akıtamıyorlar.. Suyu, Devlet Su İşleri ve İl Bank kanalıyla Haziran ayının sonunda musluklardan akıtacağız. Devlet’in tüm kurumlarını seferber ettik. Dünya kadar yatırım yapıldı ve para harcanıyor. Kendi bütçesinden bir kuruş harcamadı. Son meclis toplantısında belediye başkanımız Fatih Tosyalı, ‘Madem Devletimiz bu kadar yatırım yaptı, en azından halkımız bu suyu gelecek yıla kadar ücretsiz kullansın diye teklif götürdü. Umursamadılar! Lütfü Savaş toplantıya katılmaya bile tenezzül etmiyor. Yazıklar olsun. Lütfü Savaş bir halk sağlığı tehditidir” dedi.
Hakikaten öyle..
Lütfü Savaş’ın, “İskenderun’da insanlarımız ne yapıyor?”, “Depremzedelerin yaşadığı sorunları nasıl bertaraf edebilirim” diye bir çabası yok.
Dahası, “AK Parti Hatay Milletvekilleri 9 gün ortada yoklardı” diyecek kadar da aciz.
Oysa Lütfü Savaş dışında herkes buradaydı..
Kendisi ise halen İskenderun’a gelemiyor!
O bakımdan, İlaçlamanın ve daha birçok kalemin ilçe belediyelerine aktarılması elzem ve zaruridir!
Versinler yetkiyi, Fatih Başkan 45 mahallenin tamamını ilaçlasın!

‘TEMBELLİK ETMİYORUZ, SAHADA ÇALIŞIYORUZ’
Üçüncü gündem maddesi yine çok önemli..
Belen’de yaşanan kazaların ardı arkası kesilmiyor..
Milletvekili Özel duyurdu;
“Belen’de otoban yolunun devamını yapacağız. Proje çalışmaları tamamlandı. Bölge müdürümüz ile görüştük. Gündemimizin en başına aldık. Gedik- Suçıkağı yolunun devamı gelecek. Amanos Tüneli bu kapsamda her şekliyle öne çıkacak. Depremin yaralarını hızla sarıyoruz. Halkımız ne istiyorsa onu yapmayı sürdüreceğiz” diye konuştu.
Biliyorsunuz ki, İskenderun’da hastane yapımı sürüyor. Ki, Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, çalışmaları incelemek üzere bugün yine İskenderun’a geldi. (Lütfü Savaş’tan daha çok bu şehre geldi) Deprem konutları hızla yapılıyor. Esnafa çarşı merkezi kuruluyor. İskenderun-Payas yolu kaldığı yerden devam ediyor. Bu arada HBB’nin, “Yapımına başladık” dediği, Serinyol-Madenli yolunun akıbeti nedir?
Bilmiyoruz!
Zaten İskenderun’da bunların temsilcilerinden hiçbir bilgi alamıyoruz.
Çünkü yoklar!
O yüzden, Milletvekili Özel ve Başkan Tosyalı’nın çabasını takdir ediyorum.
Çalışkanlar, üretiyorlar..
Milletvekili Özel’in dediği gibi;
“Biz İskenderun’da, Hatay’da kazanmamıza rağmen kimseye saldırmadık, kutlama yapmadık, hakaret etmedik. Milletimizin inancına, örfüne, yaşantısına saygı gösterdik. Kimseyi ayırmadık, eşit hizmet vermeye çalıştık. Birileri gibi provakasyonlara imza atmadık. Tembellik etmedik, bir köşeye çekilmedik. Muhalafet, kiminle ortaklık ederse etsin.. Millete sırt döndükleri sürece kaybetmeye mahkûmdurlar. Sosyal medyada vakit geçirenler, halka dokunmaktan imtina ettiler. Sosyal medyayı siyasi partileri dizayn eden bir platform olarak gördüler, oysa yanıldılar. Netice ortada! Genel seçimlerde İskenderun’da, Hatay’da kazandık. Cumhurbaşkanlığı seçimlerini önde tamamladık. 2. Tur’da da Cumhurbaşkanımız açık arayla seçimi kazanıp, Türkiyemizi daha ileriye taşıyacağız” dedi.
Fazla söze gerek yok.
Herşey ortada!

Yılmaz AKPINAR