OSBÜK’ÜN İSKENDERUN’A GÖNDERDİĞİ 200 KONTEYNERİN YAPIMI TAMAMLANDI

Organize Sanayi Bölgeleri Üst Kuruluşu (OSBÜK) Başkanı Memiş Kütükçü, Konya Sanayi Odası yardımcıları ile birlikte İskenderun Teknik Üniversitesi (İSTE) içerisinde Konya OSB, KOS ve OSBÜK tarafından yapımı tamamlanan Konteyner Kentleri ziyaret etti.

Deprem felaketinin yaşandığı ilk günden bu yana, İskenderun OSB Başkanı Ayhan Tosyalı ile sürekli iletişim halinde olan OSBÜK Başkanı Memiş Kütükçü, depremin yaralarını sarmak ve depremzedelerin barınabilmeleri için gönderdikleri konteynerleri yerinde inceledi.

200 konteynerin konuşlandığı İSTE’deki çalışmalara, İskenderun Kaymakamı Murat Sefa Demiryürek, Belediye Başkanı Fatih Tosyalı, Organize Sanayi Bölgeleri Üst Kuruluşu (OSBÜK) Başkanı Memiş Kütükçü, Konya Sanayi Odası yardımcıları Mehmet Zahid Çatlı ve Necip Çimen, İskenderun OSB Başkanı Erol Ayhan Tosyalı, İskenderun OSB Müdürü Ahmet Dokgöz, Konya OSB Plan ve Proje Müdürü Mustafa Kaya katıldı.

Organize Sanayi Bölgeleri Üst Kuruluşu (OSBÜK) ve KOS Başkanı Memiş Kütükcü, deprem anından itibaren sanayicilerin destekleriyle deprem bölgesinin ihtiyaçlarını karşılamak için seferber olduklarının altını çizdi. Şu anda bölgenin ihtiyacı olan barınmaya yönelik konteyner konusuna odaklandıklarını belirten Kütükcü, “Konya Organize Sanayi Bölgesi olarak, İskenderun OSB ile sürekli iletişim halindeyiz. Çok sık OSB Başkanımız Ayhan Tosyalı ile görüşüyoruz, bölgeye yapabileceğimiz çalışmaları istişare ediyoruz. Bu çerçevede İskenderun’a 200 konteyner gönderdik. Hepsinin kurulduğunu, güzel bir barınma ortamının hazırlandığını gördük. Emeği geçen kurum ve kuruluşlarımıza teşekkür ediyorum” ifadelerini kullandı.

İskenderun OSB Başkanı Erol Ayhan Tosyalı ise OSBÜK ve KOS yönetimine, tüm sanayicilere teşekkür ederek, “Dayanışma ve seferberlik ruhu ile yaraları hep birlikte saracağız” dedi.

Haber: Yılmaz AKPINAR