DSİ, İSKENDERUN’DA MUSLUKLARDAN AKACAK MEMBA KALİTESİNDE İÇMUSUYU İÇİN TARİH VERDİ

DSİ, HATSU’ya sıfır tesis teslim etti. HATSU o günden itibaren içmesuyu tesisini talan etti, milli serveti yağmaladı, halkı içmesuyundan mahrum etti. DSİ tekrar kolları sıvayıp bağlantıları kurdu, tesisi yeniliyor.
Hatay Milletvekili Abdulkadir Özel, Haziran ayı için söz aldı.

İskenderun’da musluklara, memba suyu kalitesinde içmesuyu, Haziran ayı sonunda verilecek. İskenderun’da ihtiyaç duyulan su 30 bin metreküp iken, arıtılacak olan su 130 bin metreküp olarak tesis dizayn ediliyor. Bu da 650 bin nüfusa tekabül ediyor.
Şehirde ayrıca, açılan 14 su kuyusunun bağlantılarının yapıldığı, mahallelerdeki konutlara ulaştırıldığı ifade edildi.

Çalışmalara DSİ Şube müdürü Duran Güneş eşlik ederken, HATSU’nun bıraktığı hasar nedeniyle bakım ve onarıma 18 milyon liralık bir kaynak aktarıldığını, tesisin toplam maliyetinin 1 milyar lirayı aştığını hatırlattı.
Milletvekili Abdulkadir Özel, Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı Lütfü Savaş’tan sebep oldukları kamu zararından ötürü hesap soracaklarını belirterek, sert tepki gösterdi.

İçmesuyu Arıtma tesisi programına Milletvekili Özel ile birlikte, İskenderun Belediye Başkanı Fatih Tosyalı, AK Parti İlçe Başkanı Bülent Özer, Milletvekili Adayı Filiz Özçörekçi, Meclis Üyesi Bestami Bilgili, Azganlık eski belediye başkanı Halil Demir de eşlik etti.