108 YILLIK DESTAN!

18 Mart Çanakkale Zaferi ve Şehitleri Anma günü dolayısıyla deprem felaketinin gölgesinde İskenderun Şehitliğinde tören düzenlendi. Aziz şehitlerimiz için okunan Kuran-ı Kerim’in ardından dualar edildi, mezarlığa karanfil bırakıldı.

Törene, İskenderun Kaymakamı Murat Sefa Demiryürek, Belediye Başkanı Fatih Tosyalı, askeri erkan, siyasi parti ve STK temsilcileri, meclis üyeleri, şehit aileleri, gaziler katıldı.

“Bugün, bizlere düşen en büyük görev ise atalarımızın bizlere bıraktığı mirasa sahip çıkmak, Çanakkale ruhunun, heyecanını ve kararlığını her zaman yaşatmaktır“ diyen Belediye Başkanı Fatih Tosyalı, “Çanakkale Zaferi’nin 106. yıldönümünde, Cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşları başta olmak üzere tüm kahramanlarımızı, vatanı uğruna canını bir an bile düşünmeden feda eden tüm şehitlerimizi, rahmet, minnet ve şükranla anıyor, sevgi ve saygılarımı sunuyorum” dedi.

Kaymakam Demiryürek ise, “18 Mart Çanakkale Zaferi, tarihte eşine az rastlanır en büyük kahramanlık destanlarından biri olduğu kadar, Kurtuluş Savaşı’na ve Cumhuriyetin kuruluşuna giden yolda milletimizin verdiği en büyük varoluş mücadelelerinden biridir.
Tarih boyunca milli ve manevi değerlerine yürekten bağlı bir millet olarak, özgürlüğümüz ve bağımsızlığımızdan asla taviz vermeyeceğimizi, bugün de aynı anlayışla tüm dünyaya bir kez daha ilan ediyoruz.
Bu duygu ve düşüncelerle; Çanakkale Zaferimizin 108. yıldönümünü kutluyor, 18 Mart Çanakkale Zaferi ve Şehitleri Anma Günü’nde bu toprakları bize mukaddes bir vatan olarak emanet eden Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşları başta olmak üzere vatanı uğruna canlarını feda eden, aziz şehitlerimizi ve kahraman gazilerimiz ile depremde hayatını kaybeden vatandaşlarımızı rahmet, minnet ve şükranla anıyorum. Ruhları Şad olsun” dedi.

18 Mart Çanakkale Zaferi’nin yıl dönümünde Türk Kızılay İskenderun Şube Başkanlığı da İskenderun Şehitliğini ziyaret ederek yapılan törene katıldı.