YENİ YILDA DA HİZMETE DEVAM!

İskenderun Belediye Meclisi, gündeminde bulunan konuları görüşmek üzere Belediye Meclis Salonunda toplandı. Belediye Başkanı Fatih Tosyalı Başkanlığında toplanacak olan mecliste gündemde bulunan maddeler görüşüldü.

Düzenlenen meclis toplantısı öncesinde bir konuşma yapan Başkan Fatih Tosyalı, “Yeni yılda da meclis üyelerimiz ile birlikte birlik ve beraberlik içerisinde değerli hemşerilerimize hizmet noktasında çalışmalarımızı sürdüreceğiz. İskenderun’da birçok bölgede çalışmalarımız devam ediyor. Projelerimizin yanında bu yılda da sosyal, kültürel, sanatsal ve sportif etkinliklerimize devam edeceğiz. Her şey İskenderun için” dedi.

Toplantıda kent merkezinin imar durumu hakkında konuşan Erdem Ünlüçetinkaya, “Kent merkezindeki imar durumu hususunda güzel bir şekil alsın diye çalışıyoruz. Belediye binasının taşınması için Devlet Demir Yolları’nın yerinde bir alanımız var. Yakında protokolü yapılacak. Şehirde sıkıntılı yerleri aşmaya çalıyoruz. Büyükşehir Belediyesi sürekli evraklarda değişiklik istiyor. Sebebini anlamakta güçlük çekiyorum” dedi.

MECLİS TATİL YAPMIYOR
Belediye meclisi yıl içerisinde izin yapmama hususunda karar aldı. Belediye Başkanı Fatih Tosyalı, “İskenderun için çalışmayı sürdüreceğiz. Bizde tatil yok” dedi.

Bu arada CHP’li Meclis üyesi Ali Mutlu da milletvekili aday adayı olmak için istifa edeceğini duyurdu.
Meclisin 2022 yılı içerisinde yapılan 15 toplantının 12’sine katılmadığı tespit edilen CHP Belediye Meclis Üyesi İlhan Cengiz Gürpınar ve Abidin Güney’in savunmasının okunması ve meclis üyeliğinin düşürülüp düşürülmemesi ile ilgili Yazı İşleri Müdürlüğü teklifi, oy birliği ile meclis üyeliklerinin düşürülmemesi yönünde karar verildi.

Denetim Komisyonunda görev yapmak üzere üye sayısının belirlenmesi ve üye seçimi ile ilgili yapılan gizli oylama sonucunda Erdem Ünlü Çetinkaya, Seçkin Yıldırımöz ve M.Fatih Bereketoğlu seçildi.

‘PAC, MEYDANA KAVUŞACAK’
Belediye Başkanı Fatih Tosyalı, Pac Meydanı ile ilgili MHP Meclis Üyesi İbrahim Yavuz’un sorusu üzerine de, “TEDAŞ ile kendi yerimiz ile alakalı karşılıklı olarak değişikliğe gittik. Satış yok, her iki arazi bu şekilde değerlendirilmiş olacak. Pac Meydanı’nda tarihi bir binamız var. Bir kısmı mescit, diğer kısmı müze olarak hizmete açacağız. Ancak Anıtlar kurulundan geçmesi gerekiyor. Sonra çevre düzenlemesi yapılacak. Proje birkaç ay içerisinde sonuçlanacak. Ardından yapım süreci başlayacak. Yapım işi hususunda Bozatlı Ailesi ile geçtiğimiz aylarda protokol imzaladık. Yakın bir zamanda Pac, meydana kavuşmuş olacak. Bu süreçte protokol çerçevesinde ilerliyoruz” dedi.

CHP Meclis üyeleri söz alarak, projenin çok güzel olduğunu belirterek, Başkan Fatih Tosyalı’ya teşekkür etti.
CHP’li üyelerin, İSDEMİR’in Özel Endüstri Bölgesi ilan edilmesi nedeniyle, İskenderun Belediyesi’nin bölgede yer alan 24 dönüm arazinin nasıl değerlendirileceği yönündeki sorusu üzerine konuşan Başkan Fatih Tosyalı, “Bu arazi, bakanlığın kamulaştırma alanı içerisinde kalıyor. Her türlü tasarruf bakanlığımıza ait. Bu alan bizde değilken, belediyeye devrini bizzat kendim sağladım. Ayrıca, İskenderun’a Ziraat Park ile 250 dönüm arazi kazandırdım. Şehrin nefes alacağı alanları kazandırmak görevimiz” dedi.
Haber: Yılmaz AKPINAR