GÜVENLİ, TERTEMİZ BİR YOLA DÖNÜŞECEK!

AK Parti Hatay Milletvekilleri Hacı Baram Türkoğlu, Abdulkadir Özel ve Belediye Başkanı Fatih Tosyalı, İskenderun-Toprakkale karayolu 1. Etap yol yenileme çalışmalarını başladığı yeri ziyaret ederek, yüklenici firma yetkililerinden bilgiler aldı.
Belediye Başkanı Fatih Tosyalı, AK Parti Hatay Milletvekili Abdulkadir Özel ve AK Parti Hatay Milletvekili Hacı Bayram Türkoğlu ile birlikte İskenderun – Toprakkale Arası Devlet Yolu Asfalt Yenileme ve Sanat Yapıları (Kavşak, Hemzemin Geçitler, Köprülü Kavşaklar) işinin 1. etabı olan İskenderun-Payas arası bölümünde devam eden çalışmaları yerinde inceledi.
Birinci etap çalışmalarında ayrıca firma yol güzergahı üzerindeki beş mahalleye giriş kavşakları da yenileyerek daha konforlu hale getireceği aktarılan inceleme gezisinde, Hatay Büyükşehir Belediyesi’nin sorumluluk alanı olan Akçay viyadüğünden itibaren 1. Etap 20 kilometrelik mesafede çalışmaların yürütüleceği vurgulandı.  

‘ÇOK GÜZEL OLACAK’
Hacı Bayram Türkoğlu, Milletvekili Abdulkadir Özel ile Belediye Başkanı Fatih Tosyalı’nın yakından ilgilendiği bir proje olduğunu ifade ederek “Toprakkale İskenderun arası bu yol yıllardır takip ettiğimiz bir yol, yani olmazsa olmaz, zaruret hissettiğimiz, yapılası elzem olan yollarımızdan biriydi. İskenderun-Payas arası birinci etap projesi gerçekleşti, yapım ihalesi de yapıldı. Başlangıç olması hepimiz için memnuniyet verici” dedi.

OTOBAN GİRİŞİNDE DE ÇALIŞMALARIMIZ OLACAK
Yolun yapım projesinin onaylanmasında emeği geçen başta cumhurbaşkanı olmak üzere Ulaştırma bakanına, Karayolları Genel Müdürlüğü ve tüm bürokratları ile çalışanlarına teşekkür eden Milletvekili Abdulkadir Özel de “Birinci etabı İskenderun Payas olan projesi başladı, diğer geri kalan bölümlerinin de biran önce eş zamanlı olarak başlatılıp tamamlanacaktır. Arkadaşlarımızın sunumunu gördük, dayanıklı, güzel peyzajıyla, aydınlatmasıyla güvenli tertemiz bir yolu hemşerilerimize kazandıracağız. En yakın zamanda otoban girişinde de çalışmalarımız olacak” diye konuştu.   

BAŞKAN TOSYALI TEŞEKKÜR ETTİ
Başkan Tosyalı da şunları söyledi: “Bu vesile ile projenin hayata geçirilmesi noktasında başta Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’a, Ulaştırma ve Altyapı Bakanımız Sayın Adil Karaismailoğlu ve projenin her aşamasında süreci yakından takip eden AK Parti Hatay Milletvekilimiz Abdulkadir Özel’e bir kez daha çok teşekkür ediyorum.”
HABER MERKEZİ