ŞAHİKA ERCÜMEN’DEN DENİZLERDEKİ YAŞAM İÇİN EYLEM

Hatay Büyükşehir Belediyesi ve Birleşmiş Milletler Kalkınma Programı (UNDP) iş birliği hayata geçirilen “Hatay için İklim Eylemi” projesi kapsamında çalışmalar sürüyor.
Japon hükümetinin hibe desteği verdiği projede Dünya Serbest Dalış Rekortmeni Milli Sporcu ve UNDP Türkiye’nin Sudaki Yaşam Savunucusu Şahika Ercümen, Samandağ sahilinde farkındalık dalışı gerçekleştirdi.

20 METRE DERİNLİĞE DALIŞ YAPILDI
Ercümen, insanların dünya su kaynaklarına verdiği zararları ve su altındaki canlıların yaşam alanlarında bulunan atık kirliliğini göstermek, iklim krizine dikkati çekmek, Asi Nehri’ndeki kirlilikle mücadele ve acil önlem çağrısında bulunmak için yaklaşık 20 metre derinliğe dalış yaptı.

Denizlerdeki plastik atıklara dikkat çekmek, daha etkin bir atık yönetimi, sürdürülebilir çevre temizliği bilincinin oluşturulması ve yaygınlaştırılması için farkındalık yaratmak amacıyla yapılan çalışmada öğrenciler ve doğa gönüllüleri de yer aldı.

MİLLİ SPORCU ÖĞRENCİLERLE BİRLİKTE SAHİLİ TEMİZLEDİ
HBB Çevre Koruma ve Kontrol Daire Başkanı Mahir Çiçek, milli sporcu Şahika Ercümen, ortaokul düzeyindeki 50 öğrenci ve doğaseverler ile birlikte Samandağ sahilinde çevre duyarlılığının arttırılması ve farkındalık yaratmak amacıyla sahili temizledi.

Bu çalışma sonucunda denizden çıkan atıklar karada sergilenerek atıklar, geri dönüşüm, çevre ve deniz temizliğinin önemi vurgulandı. Aynı zamanda sahillerimizde nesli tükenme tehlikesi olan deniz kaplumbağaları, Hatay’a özgü biyolojik çeşitlilik ve türler, sahil ve kumul alanlar ile doğal yaşamın korunması ve HBB’nin yapmış olduğu deniz ve kıyı temizlik çalışmaları hakkında öğrencilere bilgi verildi.