SONSUZA DEK!

Türkiye Cumhuriyetinin kuruluşunun 99. Yılı şanla coşkuyla kutlandı.
İskenderun Kaymakamlığı koordinesinde gerçekleştilen kutlama proğramının ilki Kaymakamlık binası önünde Kaymakam Murat sefa Demiryürek’in tebrikleri kabulu ile başladı.
İlk kez farklı konsepte kutlanan Cumhuriyet Bayramı Bir birbirinden farklı yeniliklere de imza attı. Turkuaz halıda ve Türk bayraklarının önünden yürüyen protokol üyeleri, Kaymakam Murat Sefa Demiryürek’i tebrik ettiler.

Tüm katılımcıların tebrikleri sonrasında ise İskenderun Kaymakamlık binası önünde bulanan parkta kokteyl programın düzenlendi. Burada tüm davetliler ve protokol üyeleri bir birleriyle samimi sohbet ederken kutlama proğramı çerçevesinde gerçekleştirilen süsleme ve çalışmaların önünde ise binlerce İskenderunlu fotoğraf çektirdi.

Cumhuriyetimizin kuruluşunun 99. Yılı nedeniyle İlçemizde gerçekleştirilen kutlama programlarına binlerce vatandaş yoğun ilgi gösterirken, bir birinden güzel gösteriler de davetlilere izletildi.
İskenderun Kaymakamı Murat Sefa Demiryürek, Garnizon komutanı Tuğgeneral Hakan Tutucu, Belediye Başkanı Fatih Tosyalı tören aracıyla halkın bayramını kutladı.
Saygı duruşu ve istiklal marşının okunmasıyla başlayan tören Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın mesajının okunması ile devam etti. Ardından ise İskenderun Kaymakamı Murat Sefa Demiryürek ise “Cumhuriyetin kuruluşunun 99. Yılı nedeniyle Türk yurdunu düşmen elinde esir bırakamam dediği Atatürk’ün anavatana kattığı topraklardan sizlere seslenmenin mutluluğunu yaşıyorum” dedi.

Atatürk bulvarı üzerinde gerçekleştirilen törende ilk olarak anasınıfı öğrencileri kısa bir gösteri yaptı. Ardından ise Halk Eğitim Müdürlüğü bünyesinde bulunan zeybek ekibi gösterisine devam etti.
Mehtaren takımının gösterisi ise davetlilere heyecan dolu dakikalar yaşatırken Türk milletinin gözbebeği Türk silahlı kuvvetlerinin şanlı personelleri Jandarma Asayiş ekiplerinin muhteşem gösterisi ayakta alkışlandı.

Cumhuriyetin Kuruluşunun 99. Yılı nedeniyle gerçekleştirelen resmi geçit töreni başladı. Geçit törenine katılın okullar, sivil toplum kuruluşları, resmi kurum ile özel kurumlarda bu törende geçişlerini yaptı.
Özellikle Türk silahlı Kuvvetlerinin geçişini vatandaşlar ayakta alkışladı.
Düzenlenen Kutlama törenine Resmi kurum amirleri, Siyasi parti temsilcileri ve eksiksiz katıldı.
Araçların geçisi ile birlikte tören sona erdi.