HATAY’DA SUYA YÜZDE 25 ZAM

Hatay Büyükşehir Belediyesi Su ve Kanalizasyon İdaresi Genel Müdürlüğü(HATSU) Genel Kurulu, olağanüstü toplandı. Ücret tarifelerine yüzde 25 zam yapılması oybirliğiyle kabul edildi.

Kurulda daha önceden Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı Doç. Dr. Lütfü Savaş tarafından tekrar görüşülmek üzere Genel Kurala iade ettiği ücret tarifeleri ele alındı.

Toplantıda yapılan, yapımı devam eden ve yapılması ön görülen yatırımların hayata geçebilmesinin yanı sıra elektrik, akaryakıt, asgari ücret, demir, çimento, içme suyu-atık su boruları gibi altyapı öğelerinde yaşanan fahiş zamlar nedeniyle artan maliyetlerden dolayı su faturalarına yönelik yapılacak fiyat artışı görüşüldü.

Cumhur İttifakı’nın meclise sunduğu önergenin görüşülmesi neticesinde meclis üyelerinin oylamasıyla ücret tarifelerine yüzde 25 zam yapılması oybirliğiyle kabul edildi.

HATSU Genel Müdürü Muhammed İkbal Polat, Hatay Büyükşehir Belediyesi Meclis Salonunda düzenlenen olağanüstü toplantıda yaptığı konuşmada, 2021 Kasım ayı itibariyle alınan %20 indirim kararıyla yaklaşık bir yıldır artan maliyetler karşısında ciddi sıkıntılar yaşadıklarını belirtti.

Genel Müdür Polat, “Şu anda Atıksu uzaklaştırma bedeli ile birlikte toplam 4.88 TL’lik bir su satışımız var. Ama maliyetlere bakıyoruz, biz Mayıs ayı olağan kurulda ve sonrasındaki olağanüstü kurulda Mayıs ayı maliyetleri ile yapmış olduğumuz teklifte yaklaşık 12.60 TL bir maliyetin çıktığını belirtme durumdaydık” diye konuştu.