PAYAS FEN LİSESİ SEVİNDİRİRKEN, 248 ÖĞRENCİ VELİSİNİ İSE ÜZDÜ

Payas İlçemizde açılması planlanan Fen Lisesi bölgede büyük bir heyecan ve sevinç yaratırken, Fen Lisesi için tahsis edilen Şehit Abdullah Tayyip Olçok Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi binasının öğrenci ve velilerini ise mağdur etti.

Payas’a Fen Lisesi açılması için Şehit Abdullah Tayyip Olçok Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi binası tahsis edilmiş, okulun öğrencileri ise Payas Lisesi’nin ek binasına taşınmıştı. Bina fiziki olarak kullanılamaz halde olduğundan, geçtiğimiz Ağustos ayından itibaren İlçe Milli Eğitim, Hatay Büyükşehir Belediyesi, Okul İdaresi ve Okul Aile birliği hummalı bir çalışmaya girerek okulun eğitim öğretime hazırlanmasını sağladı.

Yeni eğitim öğretim yılının startı verildiğinde ise Şehit Abdullah Tayyip Olçok Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi’nin 248 öğrencisini ağırlayan Payas Lisesi ikili eğitim yapmak durumunda kaldı. Akşam okul çıkışı saatinin 20:00’a kadar uzaması Payas Lisesi öğrenci ve velilerinin şikayetlerine sebep oldu.
Payas Lisesi’nin veli ve öğrencileri şimdi normal eğitime dönebilmek için haklı olarak Şehit Abdullah Tayyip Olçok Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi’ne tahsis edilen ek binalarının geri verilmesini istiyor.

ÖĞRENCİLER ÜÇÜNCÜ DEFA OKUL MU DEĞİŞTİRECEK?
Bir öğrenci velisi gazetemize yaptığı açıklamada; “Binamıza Fen Lisesi açılması dolayısıyla Ağustos ayında Payas Lisesinin ek binasına taşındık. Taşındığımız bina yıllardır boyanmamış, kapıları kırık, kanalizasyon giderleri tıkalı, WC leri çökmüştü. Arka bahçesi girilmez durumdaydı. Yaz boyunca Büyükşehir Belediyesi ve Okul Müdürlüğünün gayretleriyle okul boyandı, yeni giderler açıldı, çürümeye terk edilen okul tekrar eğitim öğretime hazır hale getirildi. Ancak bize binasını veren Payas Lisesi ikili öğretime geçip akşam son ders 19:40 ta bitince velileri isyan ederek bizden tekrar boyayıp eğitim öğretime hazır hale getirip eğitime başladığımız binayı tekrar geri istiyorlar. Bizi de Payas İmam Hatip Lisesinin üst katına taşımaya çalışıyorlar. Eğer bu gerçekleşirse 1 ayda değiştirdiğimiz 3. okul binamız olacak. Öğrencilerimiz ve velilerimiz yine mağdur olacak. Madem İmam Hatip Lisesinde yer vardı, o halde aylar önceden bu bina yerine bize orası neden verilmedi? Bu kadar emek ve masraf neden yaptırıldı” sorusunu sormaktalar.

Bunun ötesinde öğrenci velileri çocuklarının Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesinde okuyor olmasına rağmen, oradan oraya atılarak atölye eğitimlerinden de mahrum bırakıldıklarını ve sağlıklı bir eğitim alamadıklarından da şikayetçi.