BAŞKAN TOSYALI, “HBB’YE TAŞIYACAĞIMIZ EK ÖNERGE GÜNDEME ALINSIN DİYE KEMAL KILIÇDAROĞLU İLE Mİ DİYALOG KURALIM?”

İskenderun’da Meydan ile birlikte 5 mahallede kentsel dönüşümü içeren çalışmada, mesire alanı olarak gösterilen yeşil donatıların Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı Lütfü Savaş tarafından plana işlenmeyişini bir türlü anlamak mümkün değil.
Bu işin muhattabı Büyükşehir Belediyesi meclisi ama ek önergenin gündeme alınması için yetki Başkan Savaş’a ait.
Kendiside bir yıldır meclise katılmıyor.
Oysa hayati bir meseleden sözediyoruz. Şehir efsanesine dönüşmüş kentsel dönüşüm çalışmaları son aşamaya gelmişken, bu işin ortak akılla çözülmesi gerektiğine inanıyorum.
Eğer Lütfü Başkan yeşil donatılar hakkında bir çekincesi varsa, yeşil alanların oluşturulması da kaldırılması da büyükşehirin sorumluluğunda. İskenderun Belediyesi’nin bu konuda bir işlem yetkisi yok! Bir rant ve hukuki sakatlık da söz konusu değil..
O zaman sorun nedir?
İskenderun Belediyesi plan tadilatı ile ilgili 5 çalışma yapmış.
Uğraşmış, çalışmış, çabalamış!
İşin rekreasyon alanları diye planlanan yerler gündeme alınırsa, mesele çözülecek.
İskenderun’da 5 mahallenin hayati sorunu, bilek güreşine tutuşmaktan daha önemli..
İnsanların geleceğe dair umutlarıyla kimsenin oynamaya hakkı yok!
CHP Belediye Meclis Üyeleri Ali Mutlu, M. Fatin Bereketoğlu ve Bülent Kırmızıoğlu ile meclis bitiminde bu durum yine ayakta konuşuldu.
Belediye Başkanı Fatih Tosyalı ve HBB İmar Komisyonu Başkanı Erdem Ünlüçetinkaya durumun ehemmiyetini, yeşil alanların durumunu tekrar tekrar anlattı.
CHP’li meclis üyeleri duruma vakıf oldular.
HBB Başkanı Lütfü Savaş ile görüşeceklerini aktardılar.
Hassasiyetle üzerinde durmalarını önemsiyorum.
Belediye Başkanı Fatih Tosyalı da, Lütfü Başkan’ı sağduyuya davet ederken, “İskenderun’a kim hizmet ediyorsa binlerce kez teşekkür ediyorum. Her kim engelliyorsa Allah bildiği gibi yapsın?” dedi.
CHP Grup Başkanvekili M. Fatin Bereketoğlu’nun, ‘Diyalog eksikliğini aşmamız lazım” sözüne de Başkan Fatih Tosyalı verdiği yanıtta, “Diyalogsa, Lütfü Başkan’la, imar daire başkanıyla görüştüm. Daha kiminle görüşeyim? Bunlar diyalogdan sayılmıyor mu? Daha kiminle görüşmem gerekiyor, Kemal Kılıçdaroğlu ile mi bu sorun hakkında diyalog kurayım?” ifadesini kullandı. 

ÇOĞUNLUK NEREDE?
İskenderun Belediye Başkanı Fatih Tosyalı, HBB’de çoğunluğun Cumhur ittifakında olduğu yönündeki algı hakkında da, “HBB’de çoğunluk Cumhur İttifakının diye algı oluşturuyorlar. Kamuoyu bilsin ki, ilgili kararların gündeme alınmasında tek yetkili büyükşehir belediye başkanıdır. Mecliste gündeme alıyorsa alıyor, almıyorsa almıyor. Çoğunluk nerede?” tepkisinde bulundu.
Mecliste yapılan konuşmalardan anlıyorum ki;
Defalarca konuşulan bir konu hakkında HBB’nin patinajı söz konusu. Eğer kentsel dönüşüm gayreti sekteye uğrayacak olursa, Büyükşehir belediyesi 5 mahalleye bu durumu nasıl anlatacak, merak ediyorum.
‘Müjde’ ağızdan bir kere çıkar!
Sözünüzde durun, gereğini yapın!

Yılmaz AKPINAR – 01 Eylül 2022 Perşembe