İSKENDERUN’DA 30 AĞUSTOS ZAFER BAYRAMI COŞKUSU

Hatay’ın İskenderun ilçesinde, 30 Ağustos Zafer Bayramı’nın 100. yıldönümü, düzenlenen törenle kutlandı.

Büyük zaferin kutlama töreni, Atatürk Anıtı’na çelenk sunulmasıyla başladı. Törene, İskenderun Kaymakamı Murat Sefa Demiryürek, CHP Hatay Milletvekili Suzan Şahin, Belediye Başkanı Fatih Tosyalı, Garnizon Komutanı 39’uncu Mekanize Piyade Tugay Komutanı Tuğgeneral Hakan Tutucu, Deniz Üst Komutanı Tuğamiral Murat Fırat, İskenderun Cumhuriyet Başsavcısı Muhammet Emin Ünalan, İlçe Jandarma Komutanı J.Yzb. Yusuf Yıldırım, İlçe Emniyet Müdürü Nevzat Güneş, siyasi parti temsilcileri, askeri ve sivil erkan ve sivil toplum kuruluşu temsilcileri katıldı.

Atatürk Anıt Alanı’nda gerçekleşen çelenk sunma töreninde; Kaymakamlık, Garnizon Komutanlığı ve Belediye Başkanlığı’nca çelenk sunulmasını müteakiben Cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşları başta olmak üzere kutsal vatan topraklarımızın bütünlüğü ve necip milletimizin selameti adına canlarını feda ederek şehadete intikal eden aziz şehitlerimizin anısına bir dakika saygı duruşunda bulunularak, ardından istiklal marşımız eşliğinde şanlı Türk bayrağımız göndere çekildi.Törenin ardından İskenderun Kaymakamlığı’nda tebrigat programı gerçekleşti.

İskenderun Kaymakamı Murat Sefa Demiryürek’in göreve yeni başlamasıyla, ‘hayırlı olsun’ tebriklerini de kabul etti. Daha sonra Atatürk Bulvarı’ndaki törene geçildi. Tören, İskenderun Kaymakamı Murat Sefa Demiryürek, Belediye Başkanı Fatih Tosyalı, Garnizon Komutanı Tuğgeneral Hakan Tutucu, halkı ve tören birliklerini selamlamasıyla başladı.

Günün anlam ve önemini belirten konuşmaların ardından, şiirler okundu. Bayrak ve flamaların geçişinin ardından resmigeçit töreninde askeri birliklerin sırasıyla geçişi vatandaşlar tarafından büyük bir gururla izlendi.
Dosta güven düşmana korku veren askerlerin geçişinde vatandaşlar ve çocukların coşkusu alkışlarına yansıdı.