‘YİNE, YENİ, YENİDEN’ SERGİSİ GERİ DÖNÜŞÜME KATKI SUNUYOR

Hatay’ın Arsuz ilçesi Halk Eğitimi Merkezi Müdürlüğü bünyesinde Nardüzü Kurs Merkezi’nde usta öğretici Azize Alay ve kursiyerlerince açılan “Yine, yeni, yeniden” isimli sergide görücüye çıkan ürünler satışa sunuldu.

Serginin açılışına Belen Kaymakamı Hayrettin Baskın, Arsuz ilçesinde görev yapan kaymakam adayı Ahmet Açıkgöz, İskenderun Belediye Başkanı Fatih Tosyalı, Arsuz Halk Eğitimi Merkezi Müdürü Muammer Onay, CHP Hatay İl Başkan Yardımcısı Ali Abbas Alay, CHP İskenderun İlçe Başkanı Yusuf Mansuroğlu, İskenderun Güney Eğitim Vakfı Başkanı Mithat Barutçu, Arsuz Gökmeydan eski Belediye Başkanı Necim Bozkurt ve belediye meclis üyeleri, muhtarlar ve büyük bir halk kitlesi katıldı.

Sergide çeşitli teknikler uygulanarak özellikle geri dönüşüme katkı sunan çalışmalarla ortaya çıkarılan birbirinden ilgi çekici el emeği göz nuru ürünler yer aldı.

Sergide kursiyerlerin hazırladığı birbirinden muhteşem yüzlerce eser katılımcılar tarafından yoğun ilgi görürken, beğenilen eserler de satışa sunuldu.

Nardüzü Kurs Merkezi’nde usta öğretici Azize Alay büyük emekler vererek ortaya çıkardıkları bu sergiye dikkat çekerek “Bana göre, gelen övgülere göre gerçekten görülmesi gereken bir sergi. Üç dört dal üzerinde yaptık. İpek kozası ağırlığımızdı, kâğıt rölyeflerimiz, ahşap boyamalarımız bunlar gerçekten görülmeye değer, her biri büyük emek isteyen ve zevk gerektiren ürünler. Burada emek veren herkes evine bir gelir sağlayacak” dedi.  
HABER MERKEZİ