THK İSKENDERUN ŞUBESİ TOPLANAN DERİLERDEN MEMNUN

Pandemiden dolayı iki yıldır Kurban derisi toplama faaliyetinin tam anlamıyla yapılamadığını belirten Türk Hava Kurumu İskenderun Şube Başkanı Ferid Ali Gündel halkın kuruma ilgisinin memnuniyet verici olduğunu söyledi.

Türkiye’de kurban derilerinin toplama yetkisinin THK’da olduğunun altını çizen Şube Başkanı Ferid Ali Gündel bu sene Belen ve Arsuz bölgesinde Kurban derileri toplanma faaliyetleri yaptıklarını vurgulayarak “Biliyorsunuz birkaç yıldır kurban derisi toplanmıyor. Bundan dolayı da vatandaşımız Türk Hava Kurumu’nun toplayıp Toplamadığı konusunda yeterince bilgisi olmadığı, istenilen seviyede olmadı” dedi.

‘VATANDAŞIN İLGİSİ ÇOK BÜYÜK’
Ancak Türk Hava Kurumu İskenderun Şubesi olarak vatandaşların derilerini kendilerine ulaştırmadaki gayretinden duyduğu memnuniyeti de dile getiren Gündel “Vatandaşlarımızın gerçekten Türk Hava Kurumuna büyük teveccühü var, çok da fazla, hem de bayramın dört günü boyunca telefon aldık. Ulaşabileceğimiz yerlere imakanlar dahilinde ulaşmaya çalıştık. İki yıldır toplanmamasına rağmen bu sene deri toplama işinde sadece İskenderun ve Belen mıntıkaları civarında toplama yapabildik, çünkü ancak araçlarımız buralara yetti. Kaldı ki buralarda da yeterli araçlarımız yoktu. Aslında bütün mahalleler, sokaklarda gezmemiz gerekiyordu ama aracımız yeterli olmadığı için belli noktalardan toplama işlemi yaptık” diye konuştu.  

THK İÇİN CİDDİ BİR GELİR
Vatandaşların toplama alanları ile THK binasına deri getirmek için yoğun çaba harcadıklarını ifade eden Gündel “Çok sayıda deri getirildi, yollarda araçlarımız durduruldu, deri teslimi yaptılar. Tahminen bin beş yüz koyun ve keçi, otuz-kırk civarında da sığır derisi toplandık. Uzun zamandır toplanmamasına, insanların hafızalarından silinmiş olmasına, çok fazla imkana sahip olmamamıza rağmen iyi bir sayı. İnanıyorum ki gelecek sene, bunun iki-üç katı olacaktır. Çünkü vatandaşlarımız Türk Hava Kurumunun sahaya indiğini, tekrar derileri ziyan olmadan topluyor, biliyorsunuz bu deriler milli servet, çok fazla getirisi olmamasına rağmen biz bunu kullanarak, en azından bir çocuğun havacılığa gönül vermesini sağlıyoruz. Biliyorsunuz yangın ve ambulans helikopterlerimiz var, bunların bakımı, onarımı için kullanıyoruz. Bu deri THK için gerçekten bir gelir” şeklinde konuştu.

Vatandaşlara teşekkür eden belirten Türk Hava Kurumu İskenderun Şube Başkanı Ferid Ali Gündel bu yıl eksikliklere, imkansızlıklarla yürüttükleri deri toplama işinin önümüzdeki yıllarda daha rahtabıl, organize olarak bir deriyi dahi ziyan etmeden gerçekleştireceklerini sözlerine ekledi.