ANTAKYA-ALTINÖZÜ BÖLÜNMÜŞ YOL PROJESİ’NİN BİRİNCİ ETABI 1 ARALIK’TA TAMAMLANIYOR

Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı tarafından, Antakya- Altınözü yolunun birinci etabının 1 Aralık’ta bitirilmesinin planlandığı duyuruldu.

Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı’ndan yapılan yazılı açıklamada, Karayolları Genel Müdürlüğü’nün çalışmalarının tüm Türkiye’de olduğu gibi Hatay’da da devam ettiği belirtildi.

Ayrıca Antakya- Altınözü arasında iki aşamalı projenin sürdüğü ve 13,8 kilometre uzunluğunda bölünmüş yol yapıldığı not düşüldü.”Projenin 10,8 kilometresi tamamlandı” denilen açıklamada, kalan 3 kilometrelik kesimde çalışmaların hız kesmeden devam ettiği kaydedilirken, yolun ikinci etabını oluşturan Antakya-Enek arasındaki proje çalışmalarının ise sürdüğü ifade edildi.

EKONOMİYE KATKI SAĞLANACAK
Birinci etaptaki çalışmaların tamamının 1 Aralık’ta tamamlanmasının hedeflendiği vurgulanan açıklamada, “Hatay’ın Altınözü ilçesinin trafik yoğunluğunun artması ile tarımsal trafiğin de yoğun olduğu bölgede mevcut yolun; bölünmüş yol haline getirilmesi kararlaştırıldı. Böylece, can ve mal güvenliği artacak ve bölgedeki tarımsal potansiyelin ekonomiye kazandırılması sağlanacak. Hatay bölgemizde yaptığımız diğer yol çalışmaları da devam edecek” cümlelerine yer verildi.