ZİRAAT PARK’IN İHALESİ YAPILDI, YAPIMINA YAKINDA BAŞLANIYOR!

İskenderun Belediye Meclisi, Fatih Tosyalı başkanlığında Mayıs ayı olağan meclis toplantısını gerçekleştirdi. Toplantıda öne çıkan konu, Ziraat Park oldu. Birbirinden güzel sosyal donatıların yer alacağı 237 dönümlük yaşam alanının ihalesi yapıldı.

Sekiz şirketin ihaleye girdiği Ziraat Park’ın yapım işi, ihale sonucu açıklanır açıklanmaz ileriki günlerde başlanacak.Tapusu İskenderun Belediyesi’ne ait olan ve arsa bedeli 1 milyar lirayı aşan alan, tek parçada en büyük yaşam alanına dönüşecek.

Tek bir ağacın kesilmeyeceği, üzerine birçok ağacın ekileceği Ziraat Park hakkında konuşan Belediye Başkanı Fatih Tosyalı “Bu muazzam yeri çok önemsiyorum. Çok güzel bir proje hazırlayıp, 15 ilçenin faydalanacağı bir konsept kazandıracağız. Bu arazide İskenderun’a değer katacak bir projeyi hayata geçirip kıymetli hemşerilerimizin hizmetine sunacağız” dedi.Ziraat Park’ın proje tanıtımının yapıldığı meclis oturumunda Başkan Tosyalı, “İçerisinde sosyal donatılar, köprülü yürüyüş yolları, kafeterya, spor sahaları, çiçek bahçeleri, biyolojik gölet, piknik alanı, çocuk oyun alanları, koşu ve bisiklet parkuru gibi bir çok aktivitelerin yapılacağı alanlar yapılacak. Göreve geldiğimiz günden bu yana, yeşil alan sayımızı artırdık” dedi.

‘BU MEMLEKETİN EVLADI OLMASI SUÇ MUDUR?’
Proje tanıtımını izleyen meclis üyeleri, Ziraat Park’ın yapımına destek verdi. Toplantıda, 2.OSB’de yapılacak depo alanı ile ilgili CHP grubu görüş bildirmek istedi.

AK Parti Meclis Üyesi Erdem Ünlüçetinkaya, “Bir şeyi bilmeden konuşmak gaflettir. Orada tahsis edilen yer izin kapsamındadır. Ağaç kesme durumu yok. Orman Müdürlüğü buna izin mi veririr sanıyorsunuz. Ağaç kesme olmadığı halde, tahsis edilecek alan kadar ağaç dikimi yapılacak. Bunun sözü verildi, HBB’de dilekçe mevcut. Hem orada başka yatırımcıların varlığı da mevcut, kimse konuşmuyor. Çünkü amaç farklı! Fuat Tosyalı Bey’in suçu bu memleketin evladı olması mıdır? Her yatırımcının yanında olmak görevimiz” dedi.

Demokrat Parti Meclis Üyesi Sedat Bakır da, “Körfez burada, gemiler burada, havaalanı burada, limanlar burada.. Herkes bu yatırımlardan faydalanıyor. Bırakın da yatırımcı işini yapsın. Artık teknolojik imkanlar var. Bacalar bile 24 saat emisyon cihazlarıyla takip ediliyor. Temiz bir çevre için dünya kadar yatırımlar yapılıyor” diye konuştu.

AK Parti Grup Başkan vekili Muharrem Dingil ise, “Her yatırım bu memleketin ekonomisine katkı sunuyor. Yapılan işler ortada. Gidin, görün, izleyin! Yatırımların yapım işini görmeden gölge etmek en kolay iş. Ve de başlı başına büyük bir hata” dedi.

Belediye Başkanı Fatih Tosyalı da, CHP grubuna atıfta bulunarak “1080 dönüm diyorsunuz, oysa depolama alanı 136 dönüm alanda kurulacak. Geriye kalan kısımda Devlet Demir Yolları’nın da işi var. Projeyi görmeden, yanlış konuşuyorsunuz” dedi.

Yapılan konuşmalardan sonra, ilgili maddeler üzerinde görüş bildirildi, kararlar alındı.
Haber: Yılmaz AKPINAR