KAHRAMANA VEDA!

Pençe-Kilit Operasyonu kapsamında hain terör örgütü mensupları ile çıkan çatışma sonucunda şehit olan Piyade Uzman Çavuş Bican Kapılay için cenaze töreni düzenlendi.

İskenderun İlçesi Nihal Atakaş Camii’nde öğle namazına müteakip İl Müftüsü Ömer Faruk Bilgili tarafından kıldırılan cenaze namazı sonrası şehidimizin ay yıldızlı bayrağa sarılı naaşı, dualar eşliğinde defnedilmek üzere götürüldüğü İskenderun Şehitliği’nde toprağa verildi.

Şehidimiz için düzenlenen cenaze törenine Hatay Valisi Rahmi Doğan ve Aile ve Sosyal Hizmetler Bakan Yardımcısı İsmail Ergüneş’in yanı sıra, aziz şehidimizin ailesi Hatay Milletvekilleri Sabahat Özgürsoy Çelik, Abdulkadir Özel, 39. Mekanize Piyade Tugay Komutanı Tuğg. Hakan Tutucu, İskenderun Deniz Üs Komutanı Tuğamiral Murat Fırat, Hatay Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Murat Hayzaran, Hatay Cumhuriyet Başsavcısı Ahmet Ataman, Payas Kaymakamı Dr. Polat Kara, İl Emniyet Müdürü Ahmet Arıbaş, İl Jandarma Komutanı Emrullah Büyük, Sahil Güvenlik İskenderun Grup Komutanı Oğuz Emre Çiçek, ilçe belediye başkanları, siyasi partilerin il başkanları, kurum il müdürleri, askeri erkan, Şehidimizin silah arkadaşları ve çok sayıda vatandaşımız katıldı.

Henüz 24 yaşında ve bekar olan şehit Piyade Uzman Çavuş Bican Kapılay’ın tabutunun sarılı olduğu al bayrağımız Şehidimizin babası Erkan Kapılay’a, çerçeveli fotoğrafı ise annesi Sevinç Kapılay’a Vali Doğan ve Bakan Yardımcısı Ergüneş tarafından sabır ve başsağlığı temennileriyle teslim edildi.

Şehidimize Allah’tan rahmet, kederli ailesine ve sevenlerine sabır, aziz milletimize baş sağlığı dileriz.