EMEKLİLER ÇÖZÜM BEKLİYOR!

Geçtiğimiz günlerde yaptıkları genel kurul ile yeni yönetimini belirleyen 2021 Tüm Emekliler Sendikası İskenderun Şube Yönetimi, İskenderun Gazeteciler Cemiyeti’ni ziyaret ederek çalışmalarını anlattılar.

İskenderun Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Diyap Atar ve gazetecilere bilgi veren 2021 Tüm Emekliler Sendikası İskenderun Şube Başkanı Mustafa Çankaya, sendikaları hakkında bilgiler verdi.

Ülke genelinde örgütlenme çalışmalarını sürdürdüklerini kaydeden Çankaya; “Emekliler Sendikasını kurduk. Daha önce de vardı kapatılmıştı, yenisini kurduk. Yenisi ile ilgili mücadele ediyoruz. Türkiye’de 13,5 milyon emekli var, azımsanmayacak sayıda emeklimiz var. buradaki mücadelemiz şu, daha önceki sendikamız, anayasada emekliler sendika kurabilir maddesi olmadığı için kapatıldı. Biz de şunu iddia ediyoruz, emekliler kuramaz diye de bir madde yok. Genellikle mağdur olanların lehine sonuçlanması gerekir diye düşündük. Ama şimdi bütün emeklilerin sendika kurabilmesi için o statü ile ilgili mecliste bir takım görüşmeler yapılıyor, yasa düzenlemesi yapılsın diye. Bu arada da biz de Türkiye’de örgütlenmeye çalışıyoruz. Dün itibariyle bizim sendika 50 yerde örgütlendi. Genel kurulları yapıldı. Genel merkez kurulunu da Mayıs ayının 14-15’inde yapacağız. Örgütlenmeye devam ediyoruz” şeklinde konuştu.

Çankaya, “Emeklinin büyük bölümü aldıkları emekli maaşları ne yazık ki açlık sınırının çok altında. 5 milyon emekli 2500 TL. Maaş ile geçimini sağlamaya çalışıyor. 4.5 milyon emekli, emekli oldukları halde çalışıyor. Ya da iş arıyor. Asgari ücret tamamıyla vergi dışı kalmalıdır. Emeklilere yılda dört ikramiye verilmelidir. Ve bu ikramiyeler birer asgari ücret maaş tutarında olmalıdır. Emekli maaşından vergi kesilmemelidir. Yıllık kalkınma, refah payı her yıl mutlaka maaşlarımıza eklenmelidir. Emeklilerin kullandığı Doğalgaz, Su ve Elektrik faturalarında emekli indirimi yapılmalıdır” dedi.